Piektdien, 25. jūnijā, svinīgā un nostalģiskā pasākumā tika atklātas divas Latvijas futbola un Rīgas sporta vēsturē izcilajai personībai Jānim Skredelim veltītas piemiņas plāksnes. Tās izvietotas iepriekš šogad viņam par godu pārsauktajā Rīgas Futbola skolas Jāņa Skredeļa sporta kompleksā.

Galveno piemiņas plāksni atklāja Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko, Rīgas domes Izglītības un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldes priekšniece Dina Vīksne un Rīgas Futbola skola direktors Vladimirs Žuks. Sporta kompleksā izvietoto ieejas plāksni atklāja tuvākie J. Skredeļa radinieki – meita Karīna Šakurova un mazdēls Edgars Šakurovs. Pasākumā piedalījās arī vairāki zināmi Latvijas futbola sabiedrības pārstāvji.

Jānis Skredelis daudzus gadus bijis treneris un devis savu artavu arī kā LFF darbinieks, vadot LFF Sacensību daļu. Omulīgais un ar lielisku humora izjūtu apveltītais J. Skredelis vislabāk pazīstams futbola sabiedrībā kā Rīgas "Daugava" meistarkomandas galvenais treneris.

Jānis Skredelis 2009. gadā par mūža ieguldījumu futbola attīstībā Latvijā un jauno sportistu audzināšanā iecelts par Atzinības krusta virsnieku, bet 2010. gadā kļuvis par Rīgas domes balvas "Par mūža ieguldījumu sportā" laureātu. Savas dzīves noslēdzošajos gados dalījies ar futbolā iesaistītajiem savā pieredzē un piedalījies futbola dzīvē eksperta lomā.

Ilggadējā Latvijas futbola darbinieka dzīvība dzisa 2019. gada jūnijā 79 gadu vecumā.

Foto: Rīgas Futbola skola