Uzreiz pēc garajām svētku brīvdienām – pirmdien, 28. jūlijā – starts tiks dots Rīgas jaunatnes čempionātu jaunajai sezonai. Līdzīgi kā iepriekš arī šovasar notiks Rīgas Futbola federācijas (RFF) sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) organizētās Rīgas jaunatnes meistarsacīkstes, kā arī RFF rīkotās un LFF, kā arī Mārupes Sporta centra atbalstītās "Ādas bumbas" sacensības. Turnīrus plānots izspēlēt līdz šā gada septembra izskaņai.

Ar LFF līdzfinansējumu atbalstītās Rīgas pilsētas jaunatnes meistarsacīkstes risināsies trijās vecuma grupās līdz 30. septembrim, kur U-10, U-11 un U-12 A apakšgrupu dalībnieces cīnīsies par medaļām. Sacensības notiks Latvijas galvaspilsētas laukumos pēc klubu izstrādāta un RFF apstiprināta kalendāra, spēlei ilgstot A grupā 2x25 minūšu apjomā, bet U-12 B grupā, kā arī U-11 un U-10 sacensībās 2x20 minūšu garumā.

Izņemot U-12 vecuma A grupu, tiek atļauts pieteikt divu LFF akreditētu Rīgas reģiona klubu apvienotu komandu, tādējādi komandas sastāvā var būt divu klubu LFF licencēti spēlētāji (starp klubiem ir jābūt noslēgtam sadarbības līgumam). U-12 vecuma A grupas komandās pieļaujamais maksimālais stažieru skaits ir divi.

U-10 jeb 2011. gadā dzimušo spēlētāju turnīrā piedalīsies 30 komandas (10 A un 20 B grupās), U-11 sacensībās startēs 25 vienības (11 un 14), savukārt vecākajā jeb U-12 grupā dalību apstiprinājušas 27 komandas (13 un 14).

Tikmēr 11. jūlijā, 15. augustā un 5. septembrī trijos sabraukumos klubu jaunatnes U-13 (2008.-2009. dz.g.) un U-15 (2006.-2007. dz.g.) vienības varēs pārbaudīt spēkus Rīgas pilsētas sacensībās "Ādas bumba", kas risināsies Jaunmārupes pamatskolas stadionā. Spēles laiks plānots 2x20 minūšu apjomā. Šīm sacensībām nedrīkstēs pieteikt šī gada Latvijas jaunatnes čempionāta Elites grupas spēlētājus.

Abās "Ādas bumbas" vecuma grupās dalību apstiprinājušas pa septiņām vienībām katrā.

Abu sacensību galvenie uzdevumi ir popularizēt futbolu Rīgas reģiona jaunatnes vidū un sekmēt jauno futbolistu meistarības izaugsmi.

Kā ziņots, pērn Rīgas jaunatnes meistarsacīkstēs U-12 grupā pirmajā trijniekā ierindojās "Metta"/"Rīga", RFS un FK "Dinamo Rīga", U-11 kategorijā sveiktas tika RFS, JDFS "Alberts" un "Metta"/"Rīga", kamēr U-10 grupā vadošajā trijniekā izkārtojās attiecīgi RFS, "Metta"/"Rīga" un Mārupes SC. Tikmēr "Ādas bumbas" sacensībās U-13 vecuma grupā triumfēja Mārupes SC, kamēr starp U-15 komandām pārākā izrādījās FS "Metta" jaunā futbola maiņa.

Vairāk informācijas turnīra mājaslapā.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija