"Optibet" Nākotnes līgas sezonas pirmās spēles tiks aizvadītas 3. un 4. jūlijā. Pirms čempionāta sākšanās rakstu sērijā iepazīstinām ar jaunumiem visos desmit klubos.

FK "Auda", Juris Gorkšs:

Šis bija ilgākais sagatavošanās periods mūsu kluba pastāvēšanas vēsturē. Trenējāmies faktiski katru dienu, ievērojot visus valstī noteiktos ierobežojumus. Jā, šoreiz izpalika ierastais pārbaudes spēļu grafiks. Mums vienmēr bija tradīcija spēlēt ar klubiem no Igaunijas un Lietuvas, lai nespēlētu lieku reizi ar mūsu pašu 1. līgas klubiem. Šoreiz tas diemžēl nebija iespējams. Mūsu kaimiņvalstīs nezin kāpēc čempionāti sākās laikus, bet mēs nedrīkstējām ar viņiem spēlēt pārbaudes mačus. Centāmies uzturēt spēļu režīmu reizi nedēļā ar savstarpējām spēlēm, kad tas bija atļauts.

Pirmssezonas posmā pārbaudījām ļoti daudz dažādus spēlētājus. Diemžēl neizdevās dabūt pie sevis visus futbolistus, kurus gribējām redzēt savās rindās. Daļa spēlētāju nobijās no iekšējās konkurences par vietu sastāvā un pievienojās citiem klubiem. Bet sastāvu esam nokomplektējuši. Pagājušajā gadā mūs dēvēja par "Riga FC" fārmklubu, šogad laikam esam FK "Liepāja" fārmklubs, jo liepājnieki mums ir vismaz seši spēlētāji. Daļa mums pievienojās pa tiešo no Liepājas kluba, otra daļa pērn pārstāvēja FK "Tukums 2000" klubu. Tie ir gan [Maksims] Sidorovs, gan [Roberts Krists] Jaunarājs-Janvāris, gan [Gatis] Lūks. Tāpat mums pievienojās Daniils Ulimbaševs, "Audas" audzēknis, arī Bogdans Samoilovs, kurš pērn pusgadu bija "Valmieras" sistēmā, pēc tam – "Jelgavas". No leģionāriem esam piesaistījuši pērn FK "Tukums 2000"/TSS rindās sevi labi apliecinājušo Aleksandru Olabandžo Ogundži. Iespējams, būs vēl divi vai pat trīs puiši no Krievijas. Pieteikti viņi ir, bet vēl neesam pieņēmuši gala lēmumu par viņu palikšanu komandā. Bet tā – mēs esam ne tikai Liepājas, bet arī Tukuma fārmklubs tagad laikam.

Mērķi mums ir visaugstākie. Šogad pie dalības Virslīgā netikām pielaisti, šogad izdarīsim visu, lai iekļūtu Virslīgā. Tā kā šogad līgā sadalīs vairāk vietu uz Virslīgu, tas droši vien būs vairojis daudzu klubu apetīti cīņā par visaugstākajām vietām. Domāju, ka šogad turnīram būs patiešām labs līmenis. Ņemot vērā pagājušā gada sezonas likteni, būs svarīgi izvirzīties līderpozīcijās jau no pirmajām kārtām, jo neviens jau nevar būt drošs, ka čempionāts tiks aizvadīts pilnā apmērā un ka tiks pabeigts. Šogad mūsu uzdevums ir būt līderu godā no pirmajām kārtām.

Saldus SS/"Leevon", Edgars Andersons:

Gatavoties sezonai sākām jau janvārī, ārā, grupās pa desmit cilvēkiem. Tiesa, tobrīd sastāvs bija visai atšķirīgs no tā, kāds tas ir šobrīd. Janvārī vairāk trenējās jaunie, pakāpeniski nāca klāt arī pieredzējušie.

Šogad mums jaunums ir tāds, ka mūsu otrā komanda spēlēs 3. līgā. Pagājušajā gadā tā nebija. Šogad redzam, ka jauno futbolistu dalība 3. līgas mačos būs noderīga. Sastāvā mums ir daudz papildinājumu, ja salīdzinām ar iepriekšējo sezonu, plus arī pagājušā gada spēlētāju kodols saglabāts. Taču plašāk par visiem transfēriem un plāniem stāstīsim savā pirmssezonas preses konferencē, būs tiešraides raidījums ar komandas galveno treneri. Tad arī atklāsim vairāk kārtis.

Arī mērķus atklāsim vēlāk, bet jebkurā gadījumā nevēlamies palikt pēdējā vietā, kā tas bija pagājušajā sezonā. Spēļu tiešraižu ziņā plānojam ne tikai nenolaist pērn uzstādīto latiņu, bet arī nodrošināt filmēšanu ar vairākām kamerām, tā ka mūsu līdzjutējiem būs vēl patīkamāk skatīties mūsu komandas spēles un sekot tai līdzi.

Grobiņas SC, Viktors Dobrecovs:

Gatavojāmies pēc mums jau ierastā plāna, tikai šoreiz ilgāk. Nedabūjām uzspēlēt pārbaudes spēles tik daudz, kā citus gadus. Nupat aizvadījām maču ar "Karostu". Puiši izlaida telpu futbola sezonu, kas bija citus gadus.

Par transfēriem daudz jaunumu mums nav. Lielākoties saglabāts tas pats sastāva kodols, kas mums bija iepriekšējos gados. Mūsu mērķis ir neizkrist no līgas – tā saka kluba prezidents. Skaidrs, ka iekšēji sev izvirzām augstākus uzdevumus. Es no mūsu futbolistiem vienmēr prasu augstāku mērķi. Būtu labi, ja mēs atkārtotu pagājušā gada rezultātu un iegūtu 3. vietu. Uzvarēt šajā līgā ir pagrūti, jo vienmēr ir viena komanda, kas diezgan stabili joņo pārējām pa priekšu. Tad var cīnīties par otro vietu, jo pārspēļu mači ar Virslīgas klubu – tas ir interesanti, tas ir daudz emociju dāvājošs izaicinājums. Tāpat arī kausa izcīņā mēs katru gadu cenšamies tikt pēc iespējas tālāk, lai uzspēlētu ar Virslīgas komandām. Pagājušajā gadā izrāvām 2:2 pret "Spartaku", tās bija lieliskas emocijas. Var gadīties arī zaudēt šādos mačos, bet spēles pret Virslīgas klubiem vienmēr ir liels notikums mūsu puišiem.

Saprotu, ka šogad līga kļūs vēl nopietnāka. Ar katru gadu līmenis tajā aug. Pēdējos gados esmu tajā visā iekšā, un redzu, ka klubu attieksme ir arvien nopietnāka. Plus daudziem mūsu spēlētājiem Virslīgā vairs nav, kur spēlēt. Līdz ar to šeit klubu sastāvos parādās aizvien vairāk "spēlējošu" futbolistu, un no tā aug arī kopējais līmenis. Un par augstākām vietām cīnīties kļūst aizvien grūtāk.