Pirmdien, 21. jūlijā, RTU mākslīgā seguma futbola laukumā Pārdaugavā startēs tradicionālais Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētais, kā arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) un Rīgas domes atbalstītais "SYNOTtip" Rīgas minifutbola (8:8) čempionāts, kurā līdzīgi kā pērn startēs 14 dalībnieces.

Par spīti sarežģītajai valstī esošajai epidemioloģiskajai situācijai sacensību dalībnieku skaits nav sarucis ne par komandu, solot spraigu un intrigām bagātu futbola vasaru.

Turnīra formāts saglabājies iepriekšējais – iepriekšējā nedēļā notikušajā sapulcē komandas ar izlozes palīdzību tika salozētas divās apakšgrupās pa septiņām, kur katra ar katru aizvadīs viena riņķa turnīru. Atbilstoši pirmā etapa rezultātiem izšķirošajā posmā trīs katras grupas labākās komandas un labākā no divām ceturto vietu ieguvējām kvalificēsies finālgrupai, kur, tiekoties ar pretējās grupas vienībām un ņemot līdzi savstarpējos rezultātus ar savas apakšgrupas sāncensēm, sadalīs godalgotās vietas.

Tikmēr vājākais septītnieks pēc identiska scenārija izspēlēs sadalījumu no 8. līdz 14. vietai, noskaidrojot Cerību kausa ieguvēju.

Pērnās sezonas zelta godalgu ieguvēja FC "Raita" ielozēta A apakšgrupā, kur plecu pie pleca cīnīsies kopā ar pagājušās sezonas ceturtās vietas īpašnieci "New Project" un pirms gada Cerību kausu izcīnījušo "FREE". Tāpat šajā grupā no iepriekšējās vasaras dalībniecē redzēsim "DSV Latvia" un RFT "Ostnieks", pēc vienas sezonas pārtraukuma atgriezušos "Grifs AG"/"Rīnūži" un debitanti FK "Stopiņi"/"Eurologi-giftprint.lv", kas iepriekš vairāk bija pazīstama kā telpu futbola turnīru dalībniece.

Savukārt B grupā spēkosies pērn sudrabu ieguvusī FK "02" (iepriekš – "Amoko"/"02"), kā arī citas pirms gada startējušās vienības – ASK "Kadaga" (iepriekš – FK "Kadaga"), "Baltic International Bank" (BIB), "Rage FC", FC "Jaunība" (iepriekš – FC "Jaunība"/"Petrow") un FK "Impakt". Līdzīgi kā "Grifs AG"/"Rīnūži" pēc nelielas pauzes minifutbola čempionātā, startējot B grupā, atgriezīsies "Industrial Steel Group".

Spēles notiks pirmdienu vakaros līdz 20. septembrim. Visi mači, kā ierasts, risināsies RTU stadionā Pārdaugavā (Daugavgrīvas iela 56a).

Tāpat kā līdz šim sacensībās nebūs atļauts piedalīties Latvijas un citu valstu čempionātu spēcīgāko futbola līgu spēlētājiem, kuri aizvadījuši vismaz vienu oficiālu spēli 2021. gada sezonā. Turnīrā nedrīkst piedalīties arī spēlētāji, kuri izgājuši laukumā vismaz vienā oficiālajā mačā šīs sezonas ietvaros "Optibet" Nākotnes līga un Virslīgas dublieru čempionāta komandās, kā arī mūsu un citu valstu spēcīgāko telpu futbola līgu pārstāvji. Šis ierobežojums gan neattiecas uz 1985. gadā dzimušajiem un vecākiem spēlētājiem.

Vairāk informācijas turnīra mājaslapā.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija