Otrdien, 15. jūnijā, Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes sēdē tika skatīti vairāki jautājumi, kas saistīti ar drīzumā gaidāmo sezonas sākumu Latvijas futbola zemāko līgu sacensībās.

Valdes sēdē apstiprināti grozījumi LFF organizēto sacensību sanitārajā protokolā, salāgojot tā noteikumus ar pašreizējām valstiski noteiktajām prasībām, kā arī apstiprināts sanitārais protokols amatieru sacensībām.

Saskaņā ar valstiski noteiktajiem ierobežojumiem LFF organizētajās sacensībās var atrasties skatītāji, kuriem ir sadarbspējīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, kas apliecina, ka persona ir vakcinēta pret Covid-19 infekciju un ir pagājušas 14 dienas pēc pilna vakcinācijas kursa pabeigšanas ar Eiropas Zāļu aģentūras vai līdzvērtīgu regulatoru reģistrētām vai Pasaules Veselības organizācijas atzītām vakcīnām atbilstoši vakcīnas lietošanas instrukcijai, vai no 22 līdz 90 dienām pēc vakcīnas "Vaxzevria" pirmās devas saņemšanas un uzreiz pēc "Vaxzevria" otrās devas saņemšanas, vai persona ir pārslimojusi Covid-19 infekciju. Minētās personas pavadošie bērni, kas ir jaunāki par 12 gadiem, var atrasties LFF organizētajās sacensībās bez iepriekšminētajiem sertifikātiem.

Ņemot vērā drīzo sezonas startu Latvijas futbola zemāko līgu klubiem, LFF valde lūdza LFF Sacensību komitejai izskatīt grozījumu veikšanu attiecībā uz klubu pārejām starp līgām un pārspēlēm Latvijas 1., 2. un 3. līgas reglamentos. Atkarībā no gaidāmā Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) lēmuma lietā par FC "Noah Jurmala" dalību "Optibet" Virslīgā, pēc komitejas priekšlikuma ir sagatavoti un akceptēti divi scenāriji komandu rotācijai starp līgām un pārspēļu organizēšanai:

  • Virslīgā 9 komandas
    - Virslīgas 9. vieta aizvada pārspēles ar "Optibet" Nākotnes līgas 2. vietu
    - "Optibet" Nākotnes līgas 1. vieta pārceļas uz Virslīgu
    - "Optibet" Nākotnes līgas 10. vieta pārceļas uz 2. līgu
    - 2. līgas 1. un 2. vieta pārceļas uz "Optibet" Nākotnes līgu
    - "Optibet" Nākotnes līgas 9. vieta aizvada pārspēles ar 2. līgas 3. vietu
    - 2. līgas 13. un 14. vieta pārceļas uz 3. līgu
    - 3. līgas 1. vieta pārceļas uz 2. līgu
    - 2. līgas 11. un 12. vieta aizvada pārspēles ar 3. līgas 2. un 3. vietu
  • Virslīgā 8 komandas
    - Neviena komanda no Virslīgas neizkrīt, pārspēles netiek organizētas
    - "Optibet" Nākotnes līgas 1. un 2. vieta pārceļas uz Virslīgu
    - 2. līgas 1. un 2. vieta pārceļas uz "Optibet" Nākotnes līgu
    - 2. līgas 13. un 14. vieta pārceļas uz 3. līgu
    - 3. līgas 1. un 2. vieta pārceļas uz 2. līgu

Attiecīgie lēmumi pieņemti, par pamatu ņemot mērķi nākotnē nodrošināt stabilu un prognozējamu 10 komandu dalību "Optibet" Virslīgā, 10 komandu dalību "Optibet" Nākotnes līgā un 12 komandu dalību Latvijas 2. līgā.

Par precīziem katru sacensību sākuma datumiem informācija sekos atsevišķi.

Pēc diskusijas valdē tiks izvērtēta iespēja sniegt atbalstu Latvijas 3. līgas klubiem Covid-19 seku mazināšanai un veiksmīgai 2021. gada sezonas aizvadīšanai. Līdz nākamajai sēdei paredzēts izstrādāt potenciālos kritērijus šādas atbalsta sistēmas ieviešanai.

CITI JAUTĀJUMI:

LFF valde iepazinās ar jumta izbūves virs "Daugavas" stadiona Rīgā pirmā līmeņa rietumu tribīnēm būvniecības darbu konkursa gaitu un uzdeva LFF administrācijai sagatavot analīzi par projekta finansēšanas modeli. Kā ziņots, projekta realizēšanu pārrauga LFF, piesaistot tam atsevišķu Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) finansējumu.

Saskaņā ar Klubu ilgtspējīgas attīstības atbalsta programmas nolikumu LFF valde dalībai 2021.-2022. gada programmā apstiprinājusi 16 LFF biedra kandidātu organizācijas. Sekojoši programmas paredzētais finansējums palielināts par 10 000 EUR.

Sieviešu futbola komitejas sastāvā, pamatojoties uz priekšsēdētājas Rutas Dziļumas rekomendāciju, iekļauts Aleksejs Gromovs. Viņš stājies no komitejas locekļa amata aizgājušā Jevgeņija Mihaļkova vietā.

Nākamā LFF valdes sēde paredzēta 13. jūlijā.