Latvijas nacionālā izlase Baltijas kausa izcīņas mačā pret Igauniju bija gaidījusi plašākas savu spēlētāju rotēšanas iespējas, tomēr plānus izjaukuši vairāku spēlētāju savainojumi, uzsver valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Kā ziņots, Latvijas izlase 10. jūnijā Tallinā aizvadīja izšķirošo Baltijas kausa izcīņas spēli pret mājiniekiem igauņiem, piedzīvojot neveiksmi ar rezultātu 1:2 (0:2) un šķiroties no turnīra čempionu titula. Latvijas izlase turnīra kopvērtējumā līdz ar to ieņēma otro vietu.

"Pirmajā puslaikā mēs zaudējām igauņiem ātrumā un bumbas kustībā. Pieļāvām ļoti rupjas kļūdas. Otrajā puslaikā pretinieks atdeva iniciatīvu, un mums radās iespējas pārņemt kontroli un izveidot vārtu gūšanas iespējas. Mums bija ļoti ierobežotas reālās iespējas rotēt ar sastāvu, un pirmajā puslaikā bija redzams, ka nebijām paguvuši fiziski atjaunoties," preses konferencē pēc spēles pauda Kazakevičs. "Treniņnometne izvērtās diezgan sarežģīta. Jau pirms tās zaudējām vairākus spēlētājus, un arī tās laikā bija problēmas ar veselību, kā rezultātā uz ne tik plašu spēlētāju loku bija liela slodze. Mums neizdevās kvalitatīvs sniegums, ko ietekmēja arī būtisku spēlētāju iztrūkums. Arī šajā mačā plānojām plašāku rotāciju, taču jau atkal pirmsspēles treniņā divi spēlētāji satraumējās. Domāju, ka bija arī kļūdas sastāva izvēlē – divās pozīcijās gājām uz zināmu risku, un tas neattaisnojās."

"Izlases tuvākās rezerves, aizstājot mūsu līderus, savas iespējas pilnībā neizmantoja," par treniņnometni izteicās treneris, izceļot Eduarda Emša kopējo sniegumu kā labu piemēru un minot, ka Robertam Ozolam, kurš laukumā devās visās trīs spēlēs, ir ļoti svarīgi iekrāt starptautisku spēļu pieredzi. "Šī bija finālspēle, kurā bija būtiski arī mentālie un taktiskie momenti. Šī nebija standarta pārbaudes spēle. Mēs sarežģītajos apstākļos meklējām optimālāko sastāvu, tomēr ar izvēlēm netrāpījām. Atsevišķas mača detaļas vēl neesmu gatavs analizēt, tomēr skaidrs, ka mēs nebijām pietiekoši mobili un aktīvi bumbas atņemšanā. Arī bez zaudētajiem vārtiem bija vairākas epizodes, kur mēs nospēlējām pavirši."

PRESES KONFERENCES IERAKSTS: