Latvijas nacionālā izlase 10. jūnijā Tallinā aizvadīja izšķirošo Baltijas kausa izcīņas spēli pret mājiniekiem igauņiem, piedzīvojot neveiksmi ar rezultātu 1:2 (0:2) un šķiroties no turnīra čempionu titula.

Jau spēles pirmajās minūtēs Robertam Ozolam divas reizes nācās glābt savu komandu. Piektajā minūtē mājinieki tomēr atklāja rezultātu, kad Ozola atsisto bumbu vārtos raidīja Matīass Keits. Pēc nonākšanos iedzinējos Latvijas izlase aktivizējās un pārņēma iniciatīvu, kas gan bīstamas situācijas pie sāncenšu vārtiem neradīja. No labas pozīcijas izcelties centās Roberts Savaļnieks, kura sitiens tika bloķēts, savukārt Alekseja Saveļjeva tālšāviens lidoja mērķim secen. Puslaika izskaņā lielisks sitiens padevās Keitam, bumbai iespurdzot vārtu stūrī un rezultātam kļūstot 2:0 laukuma saimnieku labā. Atlikušajā laikā Igaunijas izlase prata arī norībināt Ozola sargāto vārtu pārliktni.

Otro puslaiku Latvijas izlase sāka ar divām spēlētāju maiņām, laukumā ejot Raimondam Krollim un Krišam Kārkliņam, bet vēlāk cīņā iesaistījās arī Vladislavs Sorokins, Alvis Jaunzems, Dāvis Ikaunieks un Elvis Stuglis. Iespējas gūt vārtus neizdevās izveidot, savukārt otrā laukumā galā Ozolam divās situācijās bija nopietni jāiesaistās cīņā. Puslaikā turpinājumā draudus mājinieku vārtiem radīja gan Mārcis Ošs, gan Raimonds Krollis. Komanda centās spēlēt agresīvi un uz sāncenšu apspēlēšanu, uz sevi nopelnot lielu pārkāpumu skaitu, tomēr rezultātu šie centieni nedeva līdz pat 84. minūtei, kad Oša nopelnīto 11 metru soda sitienu pārliecinoši realizēja D. Ikaunieks. Latvijas izlase turpināja agresīvi uzbrukt, liekot pretiniekiem aizsargāties lieliem spēkiem, taču mājiniekiem izdevās savus vārtus nosargāt.

Abas komandas iepriekš turnīru atklāja ar uzvaru pār Lietuvu – kamēr igauņi viesos bija pārāki ar 1:0, Latvijas komanda pretiniekus savā laukumā apspēlēja ar 3:1. Latvijas izlase turnīra kopvērtējumā līdz ar to ieņēma otro vietu.

Latvijas izlase bija līdzšinējā Baltijas kausa trofejas īpašniece, turklāt turnīrā tā bija uzvarējusi iepriekšējās četras reizes pēc kārtas.

Baltijas kauss ir senākais aizvien aktīvais izlašu futbola turnīrs pasaulē. Pirmoreiz Baltijas kauss tika izspēlēts 1928. gadā. Agrāk turnīrs notika katru gadu, bet kopš gadsimtu mijas par reģiona labākās izlases godu komandas sacenšas ik pēc pāris gadiem. Šogad tika izspēlēts pērn pandēmijas dēļ pārceltais turnīrs.

FOTO GALERIJA: