Latvijas nacionālā sieviešu izlase 10. jūnijā Baltijas kausa izcīņas pusfināla spēlē Jonavā tikās ar laukuma saimniecēm lietuvietēm, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 0:5 (0:3).

Spēles ievadā ar pāris minūšu atstatumu mājinieču labā vārtus guva Paulīna Sarkanaite un Lūcija Vaitukaitīte, kura realizēja 11 metru soda sitienu, bet pirmā puslaika izskaņā Asnāti Lindermani pārspēja Algimante Mikutaite. Vaitukaitīte otrā puslaika ievadā guva savus otros vārtus, bet nedaudz vēlāk izcēlās arī Milda Liužinaite.

Pirms tam Alītā pirmajā pusfināla duelī savā starpā tikās Igaunija un dalībai turnīrā uzaicinātā Fēru salu izlase, kur pēc 1:1 neizšķirta pēcspēles sitienos pārāka bija Fēru salu komanda.

Tādējādi 13. jūnijā plkst. 12:00 Jonavā spēlē par 3./4. vietu tiksies Latvija un Igaunija, bet finālā plkst. 14:00 Alītā spēkiem mērosies Lietuva un Fēru salas.

Galvenais treneris Didzis Matīss sākotnēji komandā pulcēja 23 spēlētājas, ieskaitot septiņas Lietuvas, Islandes un Austrijas klubos spēlējošas futbolistes. No izsauktajām kandidātēm veselības problēmu dēļ komandai turnīrā nevar palīdzēt Sofja Ņesterova un Diāna Suvītra.

Latvijas izlase Baltijas kausa izcīņā uzvarējusi iepriekšējās trīs reizes pēc kārtas, bet kopumā tas valstsvienībai izdevies piecas reizes. 2020. gada sezonā turnīrs nenorisinājās.

Kā ziņots, 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā Latvijas dāmas cīnīsies vienā apakšgrupā ar Angliju, Austriju, Ziemeļīriju, Ziemeļmaķedoniju un Luksemburgu. Pirmās spēles paredzētas septembrī.