Pieredzi, kas iegūta mačā pret tik spēcīgu pretinieku, nedrīkst nenovērtēt par zemu, tomēr sniegums un rezultāts spēlē pret Vāciju ir uzlūkojams kā negatīvs, pēc spēles pauda Latvijas valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Kā ziņots, pārbaudes spēlē, kas aizvadīta Latvijas Futbola federācijas simtgades zīmē, Latvijas nacionālā izlase 7. jūnijā Diseldorfā tikās ar tituliem bagāto Vācijas valstsvienību, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 1:7 (0:5).

"Mēs esam vīlušies mūsu sniegumā un rezultātā. Neskatoties uz visām sastāva problēmām un spēlētāju iztrūkumu, gatavojāmies spēlei un cerējām izrādīt cienīgāku pretestību. Neizdevās tikt galā ar pretinieku agresīvo presingu pret mūsu iziešanu no aizsardzības. Netīkām līdzi sāncenšu ātrumam. Bija problēmas aizsardzības darbību organizēšanā. Bija redzams, ka funkcionāli neesam labākajā situācijā, ko zināmā mērā parādīja arī mačs pret Lietuvu. Problēmu, tai skaitā taktisko, kopums mums ātri maksāja zaudētus vārtus," pēcspēles preses konferencē pauda D. Kazakevičs. "Laukumā bija dažāda līmeņa komandas, un rezultāts ataino pašreizējo starpību starp abām vienībām. Mums neizdevās tik organizēta spēle, kādu vēlējāmies, un pretinieks savas iespējas izmantoja, tomēr nav iemesla nožēlot to pieredzi, kuru šodien ieguvām."

"Spēles gaitā meklējām risinājumus ar spēlētāju maiņām. Pēc pirmajās minūtēs izjustā lielā spiediena mēs pazaudējām bumbas kontroli un līdz ar to arī pārliecību, kam pievērsām uzmanību pārtraukumā. Prasījām mierīgāku spēli ar bumbu situācijās, kurās daudz kas neizdodas. Šajās epizodēs pietrūka līderības," piebilda treneris. "Objektīvi raugoties, tādai komandai kā mēs piecu sešu svarīgu spēlētāju trūkums ir būtisks. Spēlētāju rotācija notika saprāta robežās, tomēr šim mačam, prognozējot tā ātrumu un pretinieku līmeni, mēs meklējām, mūsuprāt, optimālākos risinājumus, Protams, nevar izslēgt, ka arī sastāva izvēlē tika pieļautas kļūdas. Jāņa Ikaunieka, Kristera Tobera un Roberta Savaļnieka iztrūkums bija ļoti jūtams."

"Skaidrs, ka otrajā puslaikā pretinieku spiediens nebija tik liels, tomēr priecēja, ka uz maiņu laukumā nākušie spēlētāji bija diezgan drosmīgi, izmantojot savas minūtes," izcēla D. Kazakevičs. "Šī mums bija lieliska iespēja. Mēs, protams, gribējām labāku rezultātu, taču arī negatīvā pieredze ir pieredze. Reti kuram no šodienas pamatsastāva spēlētājiem ir vairāk par 20 mačiem valstsvienībā, tāpēc arī šāda skarba pieredze, pēc tam izdarot pareizos secinājumus un paņemot līdzi savas mācības, ir svarīga."

Kā ziņots, pirms tam 4. jūnijā Latvijas izlase Rīgā ar uzvaru pār Lietuvu (3:1) uzsāka Baltijas kausa izcīņas turnīru, kas noslēgsies 10. jūnijā ar maču Tallinā pret Igauniju.

Ziņa tiks papildināta ar preses konferences video ierakstu.