Pārbaudes spēlē, kas aizvadīta Latvijas Futbola federācijas simtgades zīmē, Latvijas nacionālā izlase 7. jūnijā Diseldorfā tikās ar tituliem bagāto Vācijas valstsvienību, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 1:7 (0:5). Ar izcili skaistu sitienu savus pirmos vārtus izlasē guva Aleksejs Saveļjevs, kamēr Renārs Varslavāns piedzīvoja savu debiju valstsvienībā.

Pirmajā pusotrā minūtē laukuma saimnieki radīja divas teicamas vārtu gūšanas iespējas, vienā no kurām mūsu komandu glāba Roberts Ozols, tomēr šīs ofensīvas turpinājumu Latvijas izlase nepieļāva. Mājinieki, kā to varēja prognozēt, baudīja ievērojamu teritoriālo pārsvaru, un tas rezultātu nesa pēc 20 nospēlētām minūtēm. Īsi pēc tam, kad Artūrs Zjuzins tika brīdināts ar dzelteno kartīti, rezultātu ar sitienu no vārtu priekšas atklāja Robins Gozēns, bet minūti vēlāk izcils raidījums sanāca Ilkajam Gindoganam. Puslaika turpinājumā izcēlās arī Tomass Millers, Kajs Havercs un Seržs Gnabrī. Latvijas izlase aizsardzībā centās spēlēt ar augstu presingu, tomēr Vācijas spēlētāju individuālā meistarība ļāva šo pretspēku pārvarēt.

Otro puslaiku Latvijas izlase sāka ar divām spēlētāju maiņām, laukumā ejot Vitālijam Maksimenko un Igoram Tarasovam. Pēc piecām nospēlētām minūtēm mājinieku pārsvaru palielināja Timo Verners. Turpinājumā viesu aizsardzības centieni bija sekmīgāki, spēlē iesaistoties arī Ozolam, bet laukumā uz maiņu devās Raimonds Krollis, Alvis Jaunzems un Aleksejs Saveļjevs, kurš 75. minūtē ar izcili skaistu sitienu guva goda vārtus Latvijas izlasei. Viņam tie bija pirmie vārti valstsvienības rindās. Jau nākamajā minūtē ar precīzu sitienu atbildēja Līrojs Sanē, bet 80. minūtē savu debiju Latvijas izlasē piedzīvoja Renārs Varslavāns.

No izlasei pieejamajiem futbolistiem šim mačam nebija pieteikti Roberts Savaļnieks un Vladimirs Kamešs.

Vācijas izlasei mačs pret Latviju bija pēdējā pārbaude pirms gaidāmā Eiropas čempionāta finālturnīra.

Kā ziņots, pirms tam 4. jūnijā Latvijas izlase Rīgā ar uzvaru pār Lietuvu (3:1) uzsāka Baltijas kausa izcīņas turnīru, kas noslēgsies 10. jūnijā ar maču Tallinā pret Igauniju.

FOTO GALERIJA: