Latvijas futbola izlase, gatavojoties 7. jūnija spēlei pret Vāciju, svētdien Diseldorfā aizvadīja pirmsspēles treniņu un preses konferenci. Uz mediju jautājumiem par gaidāmo spēli atbildēja mūsu valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs un pussargs Artūrs Zjuzins.

Latvijas un Vācijas izlases pārbaudes spēlē tiksies 7. jūnijā Diseldorfā. Mača sākums plkst. 21:45 pēc Latvijas laika. Tiešraidē to varēs redzēs TV6 kanālā.

"Visupirms jau jāsaka, ka ir liels prieks šodien atrasties šeit. Nopietni gatavojamies rītdienas spēlei ar Vāciju, kas mūsu komandai neapšaubāmi ir liels notikums - spēlēt pret vienu no pasaulē spēcīgākajām izlasēm. Visi puiši ir apņēmības pilni, gaidām rītdien lielu izaicinājumu, lielu spēli. Esam priecīgi, ka komandas kopējā izaugsmē un arī individuālā izaugsmē šī spēle var mums daudz dot," sacīja Dainis Kazakevičs.

Tāpat treneris atklāja, ka veselības problēmu dēļ Jānis Ikaunieks šajā nometnē izlasei nebūs palīgs. Par pārējo spēlētāju gatavību komanda vēl lems, jo tam tiek sekots līdzi. Arī Vladimira Kameša dalība rītdienas spēlē ir zem lielas jautājuma zīmes.

Jautāts par to, kas būs trenera gandarījuma mēraukla rītdienas spēlē, D. Kazavičs sacīja šādi: "Mani gandarīs, ja redzēšu, ka komanda atdos visus spēkus laukumā, ja katrs spēlētājs spēs parādīt maksimumu, uz ko ir spējīgs."

"Vācijas izlase, līdzīgi kā mūsu pretiniece kvalifikācijas turnīrā Nīderlande, ir dominējoša komanda. Tā spēlē spilgtu un uzbrūkošu futbolu, tomēr tajā pašā laikā arī ar pragmatisku pieeju momentu realizēšanai. Gatavojoties mačam, vairāk koncentrējamies uz Vācijas izlases darbībām kā komandai nevis uz kādiem individuāliem izpildītājiem," piebilda D. Kazakevičs, kurš atgādināja arī par iespēju spēlētājiem mačos pret šādu pretinieku likt par sevi runāt. "Lai izlase progresētu, ir svarīgi, kur ikdienā atrodas tās spēlētāji. Katra izlases spēle ir iespēja sevi apliecināt, un par to ikdienā es futbolistiem atgādinu, jo mūsu valstsvienībā ir futbolisti, kuru spējas ļautu viņiem pārstāvēt augstāka līmeņa klubus."

No spēlētājiem šoreiz preses konferencē piedalījās pieredzes bagātais pussargs Artūrs Zjuzins. "Jūtos normāli, esmu gatavs rītdienas spēlei. Būšu gatavs atdot visus spēkus, lai palīdzētu komandai sasniegt iespējami labāko rezultātu. Patīkami, ka spēlēsim pret vienu no pasaules top komandām," teica pussargs. "Mums bieži traucē pašu nepārliecinātība par saviem spēkiem, un mačs pret Vāciju šajā ziņā mums var palīdzēt progresēt kā komandai. Mums ir vajadzīgas lielas spēles un lielas uzvaras."

Kā ziņots, pirms tam 4. jūnijā Latvijas izlase Rīgā ar uzvaru pār Lietuvu (3:1) uzsāka Baltijas kausa izcīņas turnīru, kas noslēgsies 10. jūnijā ar maču Tallinā pret Igauniju.

Vācijas izlasei mačs pret Latviju būs pēdējā pārbaude pirms gaidāmā Eiropas čempionāta finālturnīra.

PRESES KONFERENCES IERAKSTS: