Pēc uzvaras pār Lietuvas izlasi Baltijas kausa izcīņas mačā Latvijas valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs izteica apmierinātību ar komandas kopējo sniegumu, tomēr izcēla, ka spēle ar bumbu tai nepadevās, un tas maču padarīja sarežģītu.

Kā ziņots, Latvijas nacionālā izlase 4. jūnijā "Daugavas" stadionā Baltijas kausa izcīņas ietvaros tikās ar Lietuvas valstsvienību, izcīnot panākumu ar rezultātu 3:1 (1:0). Vismaz trīs vārtus divās spēlēs pēc kārtas Latvijas valstsvienība guvusi pirmoreiz kopš 2008. gada.

"Spēle mums nepadevās viegla. Tā bija diezgan grūta, jo ne viss, ko gribējām parādīt, izdevās. Pozitīvi, ka komanda prata mainīt spēles gaitu. Pēc neveiksmīga posma, kad atdevām bumbas kontroli, pratām atkal pārņemt iniciatīvu. Pratām gūt vārtus svarīgā situācijā. Esmu apmierināts ar rezultātu, spēles disciplīnu un pašatdevi," preses konferencē izteicās D. Kazaekvičs. "Tagad mūsu mērķis un uzdevums ir pēc iespējas ātrāk atjaunoties, jo mūs gaida liels izaicinājums Vāciju, ņemot vērā arī diezgan lielo spēlētāju loku, kuri mums pašlaik nevar palīdzēt. Tomēr, kā parādīja šodienas spēle, mums ir pietiekoši dziļas rezerves un, iespējams, līdz mačam pret Vāciju daži spēlētāji pagūs atgriezties ierindā."

Treneris atklāja, ka Vladislavs Gutkovskis uz Vāciju nedosies un šajā nometnē laukumā, visticamāk, neizies, bet uz Jāņa Ikaunieka atgriešanos ierindā vēl tiek cerēts. Tāpat treneris neslēpa, ka Vladimirs Kamešs šim mačam tika gatavots vietai sākumsastāvā, tomēr tam patraucēja pirmsspēles treniņā gūts savainojums.

D. Kazakevičs preses konferencē atbildēja uz jautājumiem par momentu realizēšanu, veiktajām spēlētāju maiņām, pieeju nākamajiem diviem mačiem, iemesliem lēnajam spēles tempam mača pirmajā daļā, malējo spēlētāju savstarpējo mainīšanos, kā arī saprašanos pussargu un uzbrucēju līnijās.

Pirms tam Baltijas kausa izcīņas pirmajā spēlē Igaunija pārspēja Lietuvu ar rezultātu 1:0. Latvijas un Igaunijas izlašu savstarpējais mačs notiks 10. jūnijā Tallinā. Pirms šī mača Latvijas valstsvienība 7. jūnijā viesos aizvadīs LFF simtgadei veltītu pārbaudes spēli pret gaidāmā Eiropas čempionāta finālturnīra dalībnieci Vāciju.

PRESES KONFERENCES IERAKSTS: