Latvijas nacionālā izlase 4. jūnijā "Daugavas" stadionā Baltijas kausa izcīņas ietvaros tikās ar Lietuvas valstsvienību, izcīnot panākumu ar rezultātu 3:1 (1:0). Vismaz trīs vārtus divās spēlēs pēc kārtas Latvijas valstsvienība guvusi pirmoreiz kopš 2008. gada.

Spēles ievadā neviena no komandām pie ievērības cienīga teritoriālā pārsvara netika. Laukumā valdīja spēkošanās par iniciatīvu, kas pie bīstamām epizodēm pie vārtiem nenoveda. Viesi reizi apdraudēja Roberta Ozola sargāto cietoksni ar brīvsitienu, kamēr mājinieku lielākais drauds bija Roberts Uldriķis uzbrukuma smailē. Ar skaistu reidu 34. minūtē izcēlās Andrejs Cigaņiks, raidot bumbu nedaudz garām sāncenšu vārtiem. Jau pirmā puslaika izskaņā nomainīts tika deguna traumu guvušais Alvis Jaunzems, kura vietā laukumā devās Dāvis Ikaunieks, bet pāris sekundes pēc šīs epizodes bumba nonāca Lietuvas komandas vārtu tīklā – bīstama Cigaņika centrējuma rezultātā Marks Beneta raidīja bumbu savas komandas vārtos. Puslaiku Latvijas izlase noslēdza ar ievērojamu spiedienu un sāncenšu vārtiem.

Otro puslaiku ar lieliem centieniem atspēlēties sāka Lietuvas izlase, vairākas reizes radot draudus Ozola sargātajiem vārtiem. Pēc 60 spēlētām minūtēm Dainis Kazakevičs veica trīs spēlētāju maiņas, mainot arī komandas taktisko izvietojumu, kad laukumā devās Raimonds Krollis, Vitālijs Maksimenko un Vladislavs Fjodorovs. Izceļams, ka Maksimenko izlases spēlē laukumā izgāja pirmoreiz kopš 2019. gada novembra. Par spīti mājinieku centieniem iedzelt ar ātriem pretuzbrukumiem Lietuvas izlase prata rezultātu izlīdzināt – pēc bumbas zaudēšanas Pauļus Golubicks ar skaistu sitienu panāca 1:1. Tomēr jau divas minūtes vēlāk Latvijas izlase atgriezās vadībā, kad pēc stūra sitiena savus pirmos vārtus valstsvienībā guva Eduards Emsis.

Cīņas beigu daļā laba iespēja izcelties bija Krollim, bet 85. minūtē pārsvaru mājiniekiem dubultoja Uldriķis, no sarežģītas pozīcijas precīzi sitot bumbu tālajā vārtu stūrī.

No dalībai treniņnometnē izsauktajiem spēlētājiem šim mačam nebija pieteikti Jānis Ikaunieks, Vladislavs Gutkovskis, Vladimirs Kamešs un Raivis Ķiršs.

Pirms tam Baltijas kausa izcīņas pirmajā spēlē Igaunija pārspēja Lietuvu ar rezultātu 1:0. Latvijas un Igaunijas izlašu savstarpējais mačs notiks 10. jūnijā Tallinā. Pirms šī mača Latvijas valstsvienība 7. jūnijā viesos aizvadīs LFF simtgadei veltītu pārbaudes spēli pret gaidāmā Eiropas čempionāta finālturnīra dalībnieci Vāciju.

Baltijas kauss ir senākais aizvien aktīvais izlašu futbola turnīrs pasaulē. Pirmoreiz Baltijas kauss tika izspēlēts 1928. gadā. Agrāk turnīrs notika katru gadu, bet kopš gadsimtu mijas par reģiona labākās izlases godu komandas sacenšas ik pēc pāris gadiem. Šogad tiek izspēlēts pērn pandēmijas dēļ pārceltais turnīrs.

Latvijas izlase ir pašreizējā Baltijas kausa trofejas īpašniece, turklāt turnīrā tā uzvarējusi iepriekšējās četras reizes pēc kārtas.

FOTO GALERIJA:

VĀRTU GUVUMU VIDEO: