Trešdien, iededzot jaudīgos laukuma prožektorus, tika iezīmēts rekonstruētā Salaspils stadiona jaunais darba cēliens. Pagaidām epidemioloģiskās situācijas nosacījumu dēļ klāt bija vien pašvaldības vadības pārstāvji, kā arī Sporta nama direktors Vitālijs Berezņevs un Sporta skolas direktore Anita Trumpe. Ar savu klātbūtni vēsturisko mirkli pagodināja arī Latvijas Futbola federācijas prezidents Vadims Ļašenko, bet laukumu "iesildīja" futbola kluba "Salaspils" 2. līgas komandas sportisti un Sporta skolas vieglatlēti.

Iepriekš 2018. gadā Salaspils novada pašvaldība un Latvijas Futbola federācija noslēdza sadarbības līgumu par apsveicamu iniciatīvu: modernizēt futbola laukumu Salaspilī, kas ļautu Pierīgas reģionā izveidot augsta līmeņa FIFA prasībām atbilstošu stadionu. Federācija no saviem līdzekļiem apņēmās piešķirt Salaspilij pilnīgi jaunu modernu mākslīgo segumu, savukārt Salaspils novada pašvaldība - divus turpmākos gadus atvēlēt vismaz 600 000 eiro stadiona infrastruktūras uzlabošanai.

"Mūsu novada bērni un jaunieši visvairāk nodarbojas tieši ar futbolu. Stadions Salaspilī ir jau vairāk nekā 10 gadu, un bija pienācis laiks to atjaunot. Sadarbībā ar Futbola federāciju esam šo mūsu sporta objektu pacēluši jaunā kvalitātē, lai tas kļūtu par mājvietu pat starptautiska mēroga pasākumiem," atzīmē Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars.

2019. gada vasarā uzsākās vērienīgi remontdarbi, kuru ietvaros veikta stadiona pārbūve. Pirmajā kārtā ietilpa drenāžas un lietus kanalizācijas izbūve sporta laukumam, futbola laukuma un skrejceļu apgaismojuma balstu pamatu izbūve un futbola laukuma pamatnes sagatavošana jaunā seguma ieklāšanai. Pēc šo darbu pabeigšanas stafeti pārņēma Latvijas Futbola federācija, kura par saviem līdzekļiem ieklāja modernu mākslīgo segumu, nodrošinot iespēju pašvaldības iedzīvotājiem realizēt sportiskās aktivitātes kvalitatīvā, mūsdienīgā un drošā vidē.

Ja iepriekš stadionā varēja sportot tikai gaišajā diennakts laikā, tad tagad spēles varēs notikt, nerēķinoties ar dienasgaismu. Pamatojoties uz nopietniem aprēķiniem, pašu stadionu un skrejceļus apgaismos kopā 116 LED prožektori, uzstādīti uz četriem galvenajiem 25 metrus augstajiem mastiem. LED tehnoloģijas stadiona apgaismošanai ļaus patērēt ievērojami mazāk elektroenerģijas.

Latvijas Futbola federācijas prezidents Vadims Ļašenko: "Iepriekšējo gadu tendences un skaitļi liecina, ka futbols arī Salaspilī – tāpat kā Latvijā kopumā – ir masveidīgākais sporta veids. Vairākās futbola struktūrās ikdienas nodarbībās ir iesaistīti vairāki simti bērnu un jauniešu, kas liecina, ka arī ilgtermiņa futbola izaugsmei Salaspilī ir liels potenciāls. Gan bērnu un jauniešu, gan amatieru un profesionālā futbola izaugsmei šeit ir vajadzīgās tradīcijas un zināšanas. Pēc stadiona modernizācijas un jaunā laukuma ieklāšanas varam teikt, ka nu arī futbola infrastruktūra Salaspilī ir pacelta jaunā līmenī, un tas noteikti būs jūtams atbalsts šī sporta veida tālākajai attīstībai. Vēlos pateikties novada vadībai par sadarbību un tālredzīgo rīcību, kopīgiem spēkiem radot vēl vienu sakārtotu punktu Latvijas futbola un sporta infrastruktūras kartē."

Līdzās futbolistiem stadionu sekmīgi varēs izmantot arī vieglatlēti un volejbolisti. Tuvākajā laikā stadions tiks sertificēts, un tajā jau varēs notikt daudz plašāka mēroga vērienīgas sporta sacensības. Futbola federācijas prezidents Vadims Ļašenko salaspiliešiem dāvināja bumbas, ko treniņos varēs izmantot sportisti, un pirmo sitienu pa vārtiem ar jauno bumbu izmēģināja domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars, bet, stadiona prožektoriem ieslēdzoties, starts tika dots Sporta skolas jauno vieglatlētu treniņam.

Tuvākajā laikā stadionu varēs izmantot arī citi novada sportisti un sporta entuziasti.

"Jaunās gaismas ir iedegtas, un varam uzskatīt, ka stadions ir atklāts. Lai jums veiksmīga šī sezona un lai jūs veiksmīgi pārstāvat Salaspils novadu sacensībās!" sportistiem novēlēja domes priekšsēdētājs.

"Esmu pārliecināts, ka mums ir milzīgs potenciāls, un sapni par lielo futbolu Salaspilī mēs realizēsim," ir pārliecināts domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars. Stadiona kategoriju apstiprinās Latvijas Futbola federācijas Infrastruktūras komiteja pēc objekta nodošanas.

Informāciju sagatavoja:
Salaspils novada dome