Latvijas Futbola federācija (LFF) sadarbībā ar vietējiem izstrādātājiem no "Fan Apps" laiž klajā mobilo aplikāciju "Mans Futbols", kas vienuviet apvieno visu aktuālo informāciju un saturu par un ap Latvijas futbola izlasēm un pašmāju futbola sacensībām.

Mobilā aplikācija "Mans Futbols" pieejama "Apple", "Google" un "Huawei" produkcijas lietotājiem - Lejupielādēt šeit.

Izvērtējot pēdējo gadu statistikas tendences LFF mājaslapā, kuras individuālās sesijas gadā svārstās ap miljonu, un federācijas sociālo tīklu kontos, secinām, ka aptuveni trīs ceturtdaļas lietotāju LFF radīto saturu un piedāvāto informāciju patērē mobilajā vidē. Līdz ar to mobilās aplikācijas radīšana no satura piedāvāšanas un lietošanas viedokļa ir loģisks un nepieciešams attīstības solis. Vienlaikus šāds tehnoloģiskais risinājums paver arī citas sekotāju iesaistes un informēšanas iespējas.

"LFF radītais saturs ir segmentēts dažādos sociālo tīklu kontos un informācijas platformās, un plašajā tīmekļa piedāvājumā tas tiešajiem interesentiem ne vienmēr ir ātri atrodams. Mobilā aplikācija ļauj vienuviet piekļūt svarīgākajām LFF radītā satura vienībām, vienlaikus piedāvājot arī ekskluzīvu saturu vai ātrāku tā iegūšanu. Ar laiku vēlamies mainīt mūsu informācijas pasniegšanas un piedāvājuma principus, pakāpeniski pieradinot lietotājus pie tā, ka aktuālākais, pilnvērtīgākais un saistošākais saturs būs pieejams tieši mobilajā aplikācijā," skaidro LFF Mārketinga nodaļas vadītājs Renārs Krīgers. "Tomēr saturs ir tikai viena no mobilās aplikācijas šķautnēm. Tajā notiek pakāpeniska visu līmeņu sacensību integrācija, ļaujot vienuviet ērti sekot līdzi visām sportiskajām norisēm vietējās sacensībās. Lai veicinātu un savā ziņā atalgotu par aktīvu aplikācijas lietošanu, esam paredzējuši īpašu punktu uzskaites sistēmu par visām lietotāja veiktajām darbībām aplikācijā. Patērējot saturu un iesaistoties interaktīvajās aktivitātēs kā prognožu spēlēs un viktorīnās, būs iespējams krāt punktus, kas ļaus lietotājiem sacensties savā starpā un iekrātos punktus apmainīt pret vērtīgām balvām no LFF un partneriem."

Mobilajā aplikācijā ir integrēts arī jaunā veidola fanu e-veikals shop.lff.lv, kurā pieejams plašs klāsts ar #11vilki zīmola atjaunināto atribūtiku – aksesuāri, apģērbs, bumbas, cepures un Latvijas nacionālās izlases oficiālās formas. Līdz ar līguma pagarināšanu starp LFF un Vācijas sporta apģērba un ekipējuma piegādātāju "Adidas" jaunā fanu atribūtika iekļauj uz "Adidas" piedāvāto modeļu bāzes veidotu specializēto piedāvājumu, kas nodrošina augstu materiālu kvalitāti. E-veikalā pieejamais piedāvājums tiek pakāpeniski papildināts.

Savu pirmo mobilo aplikāciju LFF sadarbībā ar "Fan Apps" radīja 2019. gadā par godu Rīgā notikušajam Eiropas čempionāta finālturnīram U-19 vecuma telpu futbola izlasēm. Smeļoties no šīs pieredzes, izstrādājot LFF mobilās aplikācijas attīstības stratēģiju un veicot apjomīgu datu salāgošanu ar LFF izmantoto sacensību vadības sistēmu COMET, ir izdevies radīt saturiski apjomīgu un interaktīvu mobilo aplikāciju, kas katru interesentu pietuvina Latvijas futbola stāstiem, notikumiem un piedāvājumiem.