Par "Optibet" Latvijas telpu futbola Virslīgas čempionvienību kļuvusi FK "Raba" komanda, kas finālsērijas trešajā spēlē 29. maijā Jelgavā ar rezultātu 4:2 uzvarēja iepriekšējās sezonas valsts čempionus FC "Petrow"/Jelgava, triumfējot sērijā ar 3-0.

Par Latvijas spēcīgāko telpu futbola komandu "Raba" kļuvusi pēc 15 gadu pārtraukuma.

Jau ziņojām, ka sērijas pirmajā spēlē "Raba" prata atspēlēties no 1:3 un, pateicoties vārtsarga Marka Bogdanova vārtu guvumam, svinēja panākumu ar 5:4. Otrajā mačā Salaspilī topošie čempioni ātri panāca 1:0 (Aleksandram Kuļešovam skaists sitiens devītniekā). Otrajā puslaikā "Petrow"/Jelgava divreiz prata atspēlēties, tomēr izšķirošo sitienu 33. minūtē atkal veica Kuļešovs.

Sērijas trešā spēle risinājās Jelgavas sporta hallē, kas kļuvusi par jauno mājvietu "Petrow" komandai. Taču Jelgavas laukums sekmīgāks izrādījās "Rabas" futbolistiem, kuri jau pirmajā puslaikā ieguva divu vārtu pārsvaru, bet pēc pārtraukuma vienubrīd atradās vadībā ar 4:0. Divus vārtus trešajā mačā guva Edersons. Jāatzīmē, ka brazīlietis guva svarīgus vārtus arī pirmajās divās spēlēs.

"Ļoti ilgi gājām pretī šim titulam," pēc spēles atzina FK "Raba" galvenais treneris Arturs Šketovs. "15 sezonas gandrīz vienmēr bijām otrie vai trešie, visu laiku ļoti tuvu." Šketovs atzīmēja, ka ļoti sarežģītā pusfināla sērija pret "Jēkabpils Lūšiem" palīdzēja spēlētājiem iegūt papildus pārliecību un saliedētību.

"Raba" iepriekš izcīnīja čempionu titulu 2004./2005. un 2005./2006. gada sezonās. Pašlaik "Raba" ir otrā tituliem bagātākā komanda Latvijā aiz divpasmitkārtējās čempiones FK "Nikars".

FK "Raba" - FC "Petrow"/Jelgava 3:2 (1:0)
Vārti: Al. Kuļešovs 2' 33', Edersons 26' - Seņs 22', Miks Babris 29'

FC "Petrow"/Jelgava – FK "Raba" 2:4 (0:2)
Vārti: Hercbergs 37' (s.v.), Mat. Babris 40' - Edersons 3' 22', Hercbergs 11', Rimkus 33'

Turnīra rezultatīvākā spēlētāja balvu saņēma "Jēkabpils Lūšu" uzbrukuma līderis Dmitrijs Kuzmins, kurš tāpak kā FC "Petrow" bombardieri Maksim Seņs un Dmitro Šamli guva 25 vārtus, taču aizvadīja mazāk spēļu. Labākā trenera balvu ieguva "Petrow" galvenais treneris baltkrievs Aleksandrs Savincevs, bet par sezonas vērtīgāko spēlētāju sacensību organizatori atzina Maksimu Seņu.

---

Latvijas telpu futbola sacensību aktualitātēm, rezultātiem un apskatiem iespējams sekot līdzi šeit:
Facebook
Instagram
YouTube

FOTO GALERIJA: