Latvijas Futbola federācija (LFF) pērn sagatavoja Bērnudārzu programmu, kuras ietvaros bija paredzēts iepazīstināt Rīgas pašvaldības bērnudārzu audzēkņus ar futbolu un organizēt tajos futbola nodarbības ar LFF biedru klubu palīdzību. Epidemioloģisku apsvērumu dēļ pagājušajā gadā programmu neizdevās īstenot, taču tās realizēšana atlikta uz šo gadu. Maijā un jūnijā notiek futbola ekipējuma izdale programmā 50 uzņemtajām pirmsskolas izglītības iestādēm.

"Tautas futbola pamatvērtības ir brīvība, prieks, emocijas un iekļaušana. Tieši bērnudārza vide un tajā esošie bērni iemieso sevī šīs visas vērtības. Bērni brīvi attīstās drošā vidē kopā ar saviem draugiem, spēlējot un sadarbojoties viens ar otru, viņi izjūt prieku un pozītīvas emocijas, vienotības un kopienas sajūtu. Nav nekādu barjeru - visi iekļaujas kolektīvā," norāda LFF Futbola attīstības un sieviešu futbola nodaļas vadītāja Ņina Travkina.

"Kustība ir dzīvība, bet bērni ir mūsu nākone, tāpēc ar šo programmu mēs gribam vairot fiziskās aktivitātes pirmsskolas izglītības iestādēs, veicināt veselīga dzīvesveida ieradumus un vispusīgi fiziski attīstīt bērnus vecumā no pieciem līdz septiņiem gadiem, un, protams, popularizēt futbolu kā sporta veidu," Ņ. Travkina norāda uz bērnudārzu programmas galvenajiem uzdevumiem un mērķiem. "Dāvāto LFF futbola inventāru var pielāgot jebkurām sportiskām aktivitātēm, un pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogi var to izmantot ikdienā, vadoties pēc LFF izdotiem metodiskajiem materiāliem. Ar lielām rūpēm izstrādātā programma ir pamatakmens tam, lai kopā audzinātu veselīgāku un sportiskāku jaunatni. Noskrējies un priecīgs bērns ir vesels bērns, un mēs esam priecīgi pielikt savu roku šādu apstākļu nodrošināšanai mūsu jaunajai paaudzei."

Šāds projekts vairo pašmāju futbola klubu iespējas nodibināt ciešāku saikni ar pirmsskolas izglītības iestādēm, lai tiem bērniem, kuriem šīs papildu nodarbības rada interesi par futbolu, būtu ātrs un viegls ceļš uz pievienošanos attiecīgā kluba treniņiem. Izveidots unikāls futbola vingrinājumu krājums bērnudārzu pedagogiem un darba burtnīcas bērniem. No 142 pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēm projektam pieteicās 104. No tām 50 tika apstiprinātas dalībai projektā. No 25 futbola klubiem Rīgas reģionā projektam pieteicās 12, no kuriem 9 tika apstiprināti.