Latvijas Futbola federācija (LFF), realizējot 2021. gadā paredzētos sintētiskā seguma futbola laukumu klāšanas projektus, sadarbosies ar trim sevi pierādījušiem uzņēmumiem, pēc konkursa rezultātu izvērtēšanas 17. maija sēdē apstiprinājusi LFF valde.

Zālienu sagatavošanas darbus veiks savas specialitātes tirgus līderi "Edel Grass" un "GreenFields" no Nīderlandes, kā arī "Polytan" no Vācijas. Šogad jaunus mākslīgā seguma laukumus paredzēts uzklāt Smiltenē, pie Rīgas 49. vidusskolas un Rīgas Ostvalda vidusskolas teritorijā.

"Visi trīs uzņēmumi ir savas nozares līderi, kuri piedāvā augstākās kvalitātes un dabai draudzīgus risinājumus mākslīgā seguma futbola laukumu izveidē. Esam priecīgi par lielo atsaucību un uz savstarpēju uzticību balstītu attiecību nodibināšanu ar šiem uzņēmumiem," pauž LFF prezidents Vadims Ļašenko. "Soli pa solim realizējam Latvijas futbola infrastruktūras attīstības virzienos nospraustos mērķus un vajadzības jaunu laukumu izbūvēšanā, veco segumu nomaiņā, stadionu labiekārtošanā un, protams, slēgto futbola haļļu būvniecībā."

Iepriekš apstiprinātajā Futbola infrastruktūras atbalsta programmā LFF saņēma teju 100 pieteikumu no LFF biedriem un pašvaldībām, pretendējot uz LFF līdzfinansējumu futbola infrastruktūras inventāra iegādei vai pakalpojumiem. Programmas realizēšana saskaņā ar LFF valdes lēmumu paredzēta divos posmos – 2021./2022. gadā ar kopējo atbalsta summu 62 200 EUR un 2023./2024. gadā ar kopējo atbalsta summu līdz 87 800 EUR.

CITI JAUTĀJUMI:

Kā zināms, nesenajā LFF kongresā tika apstiprinātas izmaiņas LFF statūtu punktos, kas skar LFF biedru dalības noteikumus un prasības, ņemot vērā pašlaik notiekošo LFF biedru pārstrukturēšanas procesu. Pārejas periodā līdz 2022. gada maijam LFF uzdevums ir pārstrādāt un strukturēt LFF biedru piederību, kā arī noteikt to pārstāvju grupas, savukārt esošajiem LFF biedriem līdz šim termiņam jānodrošina atbilstība statūtos noteiktajām obligātajām biedra statusa prasībām.

Šī procesa tālākai organizēšanai LFF valde virza LFF biedru un biedru kandidātu apstiprināšanas nolikumu, kas ļaus pēc tā gala versijas saskaņošanas turpināt esošo LFF biedru un biedru kandidātu atbilstības statūtiem izvērtēšanu.

LFF valde apstiprinājusi Žani Ārmani LFF Sacensību komitejas sastāvā, aizstājot no tās pēc paša vēlēšanās aizgājušo Egilu Trušēli.