Ceturtdien, 13. maijā, savu 50. dzimšanas dienu svin bijušais Latvijas izlases futbolists Dzintars Sproģis. Latvijas Futbola federācija (LFF) visa kolektīva vārdā sveic Sproģi apaļajā jubilejā. Novēlam labu veselību un optimismu!

Latvijas izlases kreklā aizsarga pozīcijā spēlējušais Sproģis aizvadīja 25 mačus, gūstot vienus vārtus. Viņš ir pirmo vārtu autors Latvijas izlases kreklā pēc neatkarības atjaunošanas - 1991. gada 16. novembra spēlē pret Igauniju viņš ar precīzu sitienu izvirzīja vadībā mūsu valstsvienību pārbaudes mačā. Tāpat Sproģis spēlēja arī mūsu izlases pirmajā oficiālajā spēlē pēc neatkarības atjaunošanas - 1992. gada 8. aprīļa pārbaudes spēlē pret Rumāniju. Pirmajos kvalifikācijas ciklos viņš bija stabila aizsardzības vērtība mūsu valstsvienībā.

Savu pēdējo maču Latvijas izlases rindās aizsargs aizvadīja 1998. gada 26. jūnijā, kad pārbaudes spēlē ar 2:0 tika uzveikta Andora.

Klubu karjeras laikā Sproģis spēlējis vairākos Latvijas klubos, kā arī izmēģināja savus spēkus Beļģijā, Krievijā un Kazahstānā.

Foto:
Juha Tamminen