Ar otrdien, 11. maijā, plkst. 17:00 Vecmīlgrāvī plānoto "Academ" FC kluba meistarīgāko spēlētāju pulcēšanu starts tiks dots Rīgas Futbola federācijas (RFF) Rīgas izlases talantu treniņiem galvaspilsētas reģiona izlases galvenā trenera Kirila Buravceva virsvadībā, informē RFF.

Šāda veida talantīgāko spēlētāju treniņi klubos ir jaunievedums, palīdzot nodrošināt efektīvāku Rīgas reģiona U-13, U-14, U-15 izlašu kandidātu sagatavošanu pandēmijas apstākļos. Katrā treniņā piedalīsies attiecīgā kluba speciālistu atlasītie 12 meistarīgākie spēlētāji no dažādām vecuma grupām.

"Šobrīd Rīgas izlases talantu treniņiem jau noteikti datumi ar piecu klubu piedalīšanos - "Academ" FC, FK "Dinamo Rīga", SK "Super Nova", "RIGA FC Academy" un RFS. Kā Rīgas izlašu galvenais treneris esmu pilnīgi atvērts sadarbībai un komunikācijai ar ikvienu galvaspilsētas klubu – ja tā vadībai vai trenerim ir savas idejas, lai organizētu līdzīga veida treniņu, lūdzu vērsties pie manis. Tāpat būšu priecīgs par komandu iniciatīvu dalīties ar informāciju par saviem tuvākajiem gada plāniem – treniņnometnēm, spēlēm vai citām aktivitātēm," pastāstīja K. Buravcevs, kurš paralēli izlases vadīšanai pildīs arī Rīgas reģiona klubu treneru mentora/instruktora pienākumus.

Kā vēstīts, K. Buravcevs tika apstiprināts šajā amatā aprīļa vidū. Viņa vadībā notiks spēlētāju selekcija, izlases sagatavošana reģionālo izlašu turnīriem, talantīgāko reģiona spēlētāju papildus treniņu organizēšana, darbs LFF Futbola akadēmijas talantu skatēs un testu rīkošana.

"Mans pirmais uzdevums jaunajā amatā ir izveidot labu komunikāciju un sadarbību mērķtiecīgam ikdienas darbam ar visu Rīgas futbola akadēmiju, tāpat ka ar citu līmeņa klubu vadību un treneriem," norādīja K. Buravcevs.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija