Šo piektdien, 30. aprīlī, pulksten 14:30 pēc Latvijas laika notiks izloze FIFA Sieviešu Pasaules kausa kvalifikācijas UEFA zonā. Tādā veidā noskaidrosies grupas, kādās 51 Eiropas sieviešu futbola izlase sacentīsies par Pasaules kausa finālturnīra ceļazīmēm. Nākamais Pasaules kausa finālturnīrs paredzēts 2023. gadā Jaunzēlandē un Austrālijā.

Eiropas konfederācijas zonai šoreiz paredzētas 11 vietas finālturnīrā, kas pirmo reizi vēsturē pulcēs 32 spēcīgākās izlases no visas pasaules. Iepriekš finālturnīros piedalījās pa sešpadsmit un 24 valstsvienībām.

Latvijas izlase UEFA zonas rangā ir 45. vietā un izlozē izsēta 5. grozā. Tas nozīmē, ka mūsu valstsvienībai ir iespēja tikt kādā no grupām ar rangā zemāk esošu komandu.

Izlozes gaitā valstsvienības tiks sagrupētas deviņās grupās. Sešās no tām būs pa sešām komandām, bet trīs grupās būs piecas izlases. Katras grupas uzvarētāja automātiski kvalificēsies finālturnīram, bet sešas labākās otro vietu ieguvējas savā starpā sacentīsies par vēl divām ceļazīmēm uz Austrāliju un Jaunzēlandi.

2023. gada FIFA Sieviešu Pasaules kausa kvalifikācijas spēles Eiropas zonā plānotas šādos datumos:

  • 2021. gada 13.-21. septembris
  • 2021. gada 18.-26. oktobris
  • 2021. gada 22.-30. novembris
  • 2022. gada 4.-12. aprīlis
  • 2022. gada 29. augusts-6. septembris

Savukārt play-off stadija paredzēta nākamā gada oktobrī.

Iepriekšējā Pasaules kausa kvalifikācija aizritēja citādā formātā. Toreiz Latvijas izlase kvalifikācijas priekšsacīkšu kārtā grupā ar Kazahstānu, Gruziju un Igauniju ieguva otro vietu, gūstot vienu uzvaru (4:0 pār Igauniju) un divus neizšķirtus (2:2 ar Kazahstānu, 1:1 ar Gruziju).

Latvijas sieviešu un meiteņu futbola aktualitātēm iespējams sekot līdzi Facebook un Instagram kontos.