Latvijas Futbola federācija (LFF) un pašmāju futbola datubāzes platformas "YoPlayDo" sadarbība turpināsies līdz 2027. gadam. "YoPlayDo" ir LFF sadarbības partneris jau kopš 2018. gada, un šajā laika periodā LFF un tās biedri pārliecinājušies par platformas nepieciešamību un profesionālo noderību ikdienas darbā.

"YoPlayDo" ir futbola skolu un klubu pārvaldības platforma, kas palīdz organizēt un plānot treniņu metodiku, analizēt spēlētāju individuālos un komandu datus, apkopot dažāda veida statistiku no spēlēm un treniņiem, sekot futbolistu progresam ilgākā laika periodā, kā arī pārraudzīt jauno futbolistu veselības un treniņu vēsturi.

"Esam lepni par to, ka tepat Latvijā ir izveidota tik vērtīga futbola platforma, kuras lietderību atzīst tālu aiz mūsu valsts robežām. Sarunās ar vietējiem futbola treneriem, kā arī klubu funkcionāriem vairākkārt esmu dzirdējis atzinīgus vārdus par "YoPlayDo" sniegtajām iespējām ikdienas darbā. Ir skaidrs, ka šī sistēma ir noderīgs rīks tam, lai darbs pie jauno futbolistu audzināšanas notiktu vēl efektīvāk un lietderīgāk, tāpēc sadarbības turpināšana bija likumsakarīgs un loģisks solis," norādīja LFF prezidents Vadims Ļašenko.

"YoPlayDo" platforma visām futbola skolām Latvijā pieejama bez maksas. "Tāds ir mans ieguldījums Latvijas futbola attīstības labā," norāda uzņēmuma vadītājs Andris Kaušelis. "Šobrīd mūsu platformu izmanto vairāk nekā divi tūkstoši futbola skolu 77 valstīs. Daudz partneru ir Krievijā, finiša stadijā ir sarunas par sadarbību ar Ukrainas un Kostarikas futbola federācijām, tā ka turpinām attīstīties, bet mūsu strauji pieaugošais klientu skaits ir labs novērtējums produkta kvalitātei un lietderībai."

"Jo ilgāk futbola skola izmanto šo platformu, jo vērtīgāki tie dati kļūst. Ja, piemēram, kāds klubs interesējas par kāda mūsu spēlētāja iegādi, mēs operatīvi varam viņiem iedot visus datus par šī spēlētāja treniņiem, fizisko testu rādītājiem ilgākā laika posmā, dot slimības vēsturi un ar skaitļiem norādīt uz gadu gaitā veikto progresu," par YoPlayDo saka BFC "Daugavpils" ģenerāldirektors Nauris Mackevičs. Viņa pārstāvētais klubs kā pirmais Latvijā sāka izmantot šo platformu jau 2017. gadā. "Vislielākais ieguvums ir treneriem, kuri pārņem citu jaunatnes komandu, kā tas nereti notiek ikdienas darbā. Trenerim uzreiz ir iespēja iegūt plašu, daudzpusīgu informāciju par visiem spēlētājiem, par iepriekšējo treniņprocesu, redzēt, pie kā strādāts daudz, pie kā - mazāk. Tas savukārt ļauj plānot jau turpmāko treniņdarbu jēgpilnāk un kvalitatīvāk."