Sestdien Latvijas telpu futbola virslīgā noslēdzās izslēgšanas spēļu ceturtdaļfināla kārta. Par ceturto pusfinālisti kļuva "Nikars" komanda, kas pagarinājumā atspēlēja divu vārtu deficītu un pieveica "Rēzekni".

Līdz tam vietu pusfinālā nodrošināja FC "Petrow"/"Jelgava", "Jēkabpils Lūši"/"Ošukalns" un FK "Raba". "Petrow" pēc FC "Lokomotiv Daugavpils" izslēgšanas ceturtdaļfināla barjeru pārvarēja, aizvadot tikai vienu maču.

Savukārt cita pērnā gada fināliste "Raba" sērijas otrajā spēlē sastapās ar TFK "Salaspils" pretestību. Salaspilieši, pateicoties ļoti skaistiem Jura Macuka un Kārļa Līča vārtu guvumiem, atradās vadībā ar 2:0. Tomēr otrajā puslaikā "Raba" telpu futbolistu pieredze ņēma virsroku un ļāva salauzt sāncenšu pretestību.

TFK Salaspils – FK Raba 2:5 (2:1)
Vārti: Macuks 6', Līcis 6' - Edersons 7', Al. Kuļešovs 29', Rožkovskis 30', Rimkus 32', Art. Kuļešovs 34'

Pārliecinoši ceturtdaļfināla stadiju pārvarēja "Jēkabpils Lūši". Pamatturnīra 2. vietas ieguvēji arī otrajā mačā sagrāva RSU/"BAO-Dobele". Četrus vārtus "Elektrum" Olimpiskajā centrā guva Jans Radevičs, savukārt Dmitrijs Kuzmins izcēlās ar hat-trick.

RSU/BAO-Dobele – Jēkabpils Lūši/Ošukalns 2:9 (2:6)
Vārti: Škeņevs 12’, Zagrebins 18’ – Radevičs 2’, 6’, 23’, 27’, Kuzmins 4’, 20’, 40’, Sondors 10’ (s.v.), Ragainis 19’

Kārtīgu drāmu sagādāja "Nikara" un "Rēzeknes" komandu duelis. Pirmajā spēlē panākumu izrāva rīdzinieki, savukārt atbildes cīņā Rēzeknes Olimpiskajā centrā līksmoja rēzeknieši. TFK "Rēzekne" pamatlaika pēdējā minūtē panāca neizšķirtu, bet pagarinājumā Oskara Ikstena sitiens savos vārtos aizveda sēriju līdz izšķirošajam mačam. Jābilst, ka "Rēzeknei" tā bija pirmā uzvara pār "Nikaru" kluba vēsturē.

TFK Rēzekne – FK Nikars 3:2 (1:1; 2:2)
Vārti: Borisovs 13', 40', Ikstens 43' (s.v.) - Pastars 15', Oļeškovs 34'

Izšķirošajā spēlē "Nikars" četras reizes nokļuva iedzinējos, taču allaž prata atspēlēties un pagarinājuma izskaņā izrāva dramatisku uzvaru. Rēzeknieši otrajā puslaikā bija vadībā ar 4:2, bet pirmo papildlaiku pabeidza, esot priekšā ar 6:4. Četrus vārtus rēzekniešu labā guva Edgars Tarakanovs, taču svarīgāko sitienu izpildīja otrā mača antivaronis Ikstens.

FK Nikars – TFK Rēzekne 7:6 (2:2; 4:4)
Vārti: K. Zabarovskis 6’, Oļeškovs 17’, 30’, Petrovs 33’ (s.v.), K. Butovskis 48’, 49’, Ikstens 49’ – Tarakanovs 2’, 28’, 44’, 45’, Lopess 7’, 22’

Pusfināla stadija startēs jau trešdien. "Jēkabpils Lūši" otro gadu pēc kārtas tiksies ar "Rabu", bet čempione "Petrow" spēkosies ar "Nikaru".

---

Latvijas telpu futbola sacensību aktualitātēm, rezultātiem un apskatiem iespējams sekot līdzi šeit:
Facebook
Instagram
YouTube