No otrdienas, 7. aprīļa, līdz piektdienai, 10. aprīlim, Latvijā norisināsies vērienīgs UEFA līmeņa praktiskais seminārs vārtsargu treneriem "UEFA Goalkeeper A licence - Instructors workshop", kurā piedalīsies speciālisti no astoņām valstīm.

Šajā kursā vārtsargu treneri tiek apmācīti kļūt par vārtsargu instruktoriem. Tas pēc kursa beigām sniegs viņiem iespējas savā valstī organizēt pirmo "UEFA Goalkeeper A licence" kategorijas kursu vārtsargu treneriem.

Seminārā piedalīsies speciālisti no Armēnijas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Krievijas, Latvijas, Moldovas un Ukrainas. Katra valsts tiek pārstāvēta ar trim vadošajiem vārtsargu treneriem un nacionālās futbola federācijas Izglītības daļas vadītājiem. Kurss norisinās četros moduļos pa četrām dienām katrā, bet katrs modulis norisinās citā valstī. Pirmais modulis tika aizvadīts Moldovā, otro uzņēma Krievija, bet tas norisinājās Turcijā, savukārt trešais modulis norisināsies Latvijā. Noslēgumā ceturto moduli uzņems Baltkrievija.

Kā UEFA eksperti vārtsargu trenēšanas jautājumos seminārā piedalīsies arī savulaik izcilie vārtsargi Packie Bonner (Īrija) un Mart Poom (Igaunija).

Latviju kā delegāti seminārā pārstāvēs Artūrs Biezais (LFF Izglītības daļas speciālists; FS METTA vārtsargu treneris), Aleksandrs Proskurņins (vārtsargu treneris U-21, U-19 un U-17 līmenī), Andrejs Piedels (vārtsargu treneris FK Jelgava un Latvijas nacionālajā vīriešu izlasē) un Jurijs Andrejevs (LFF Izglītības daļas vadītājs).


Latvijas Futbola federācija