Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko, kurš šogad pārslimojis Covid-19, aicina gan futbolam tuvos, gan no tā tālāk esošos Latvijas iedzīvotājus izmantot iespēju vakcinēties pret vīrusa infekciju, kas ir ietekmējusi visu mūsu dzīves.

"Esmu viens no tiem laimīgajiem cilvēkiem, kuram saskare ar Covid-19 ir bijusi, ja tā to var saukt, veiksmīga, jo to pārslimoju vieglā formā. Apzinos, ka esmu laimīgs un veiksmīgs cilvēks, jo citiem pieredze ar šo vīrusu ir izvērtusies pavisam citādi," pauž Vadims Ļašenko. "Šis vīruss ir līdz nepazīšanai mainījis arī sporta ikdienu. Mēs futbolā lielā mērā esam iemācījušies ar to sadzīvot, mainot principus, kā un ko darām, tomēr ilgas pēc "vecajiem labajiem laikiem", kad stadionos bija līdzjutēji un komandas pirms spēles sākuma viena otrai spieda rokas, ar katru dienu paliek lielākas. Es to izjūtu arī privātajā dzīvē, jo, piemēram, fakts, ka esmu pārslimojis Covid-19, man ļauj nebūt draudam apkārtējiem, tomēr tajā pašā laikā tas nemaina faktu, ka ikdienā un futbolā pieredzētais arī man ir tāls no tā, kas līdz šim bija tik ierasts."

"No visa šī ir tikai viena izeja – vakcinēšanās. Es to uzlūkoju ne tik daudz kā pienākumu pret sevi un savu veselību, bet gan kā pienākumu pret savu ģimeni, vecākiem, vecvecākiem un visu sabiedrību, jo mēs katrs esam daļa no lielā sabiedrības mehānisma. Mēs visi šajā situācijā vairāk vai mazāk esam viens no otra atkarīgi," pauž LFF prezidents. "Aicinu uzticēties zinātnei un pārbaudītiem informācijas avotiem, gaidīt savu iespēju tikt vakcinētiem un pie pirmās iespējas to izmantot. Es vakcinēšos!"