Ceturtdien, 8. aprīlī, Latvijas telpu futbola izlase aizvadīja Eiropas čempionāta kvalifikācijas grupu stadijas spēli, Salaspils Sporta namā uzņemot Šveici. Mačā, kurā Latvijai derēja tikai un vienīgi uzvara, Artura Šketova vadītā komanda svinēja panākumu ar 4:1 un saglabāja cerības uz vēsturisku iekļūšanu finālturnīrā līdz nākamajam mačam ar Slovēniju.

Mājinieki bija dueļa favorīti, jo abu komandu pirmajā tikšanās reizē Šveicē ar 4:2 pārāka bija mūsu valstsvienība. Latvijas izlase nekavējās apliecināt savu statusu un jau no pirmajām minūtēm centās diktēt noteikumus laukumā un spēles ritējumu. Pirmajās desmit minūtēs Latvijas izlasei piederēja teritoriālais pārsvars, tomēr vārtu gūšanas iespējas tika radītas reti. Labāko no tām neizmantoja Germans Matjušenko. Tikmēr pretinieki, cenšoties apslāpēt Latvijas izlases ofensīvu un rādīto spiedienu, bieži nomainīja vārtsargu pret piekto laukuma spēlētāju. Tas viesiem palīdzēja novirzīt spēli uz pretējo laukuma pusi, bet pie reālām vārtu gūšanas iespējām viņi netika tik un tā.

Puslaika izskaņā teicamas iespējas atklāt rezultātu bija Andrejam Baklanovam un Artūram Strazdiņam, kura sistā bumba norībināja vārtu stabu. Citās epizodēs uzdevumu augstumos bija viesu komandas vārtsargs Fabiāns Sanginess. Latvijas izlases teritoriālo pārākumu apliecināja pirmā puslaika statistika - mūsu komanda izpildīja 23 sitienus (8 no tiem bija uz vārtiem), bet Šveice uzsita tikai divas reizes, vienā no tām spēlē iesaistoties mūsu vārtsargam Aigaram Bondaram.

Otrajā puslaikā Latvijas spiediens tikai pieauga. Edgara Tarakanova sistā bumba atsitās pret vārtu pārliktni, vēl vairākkārt viesus glāba Sanginess, bet 26. minūtē komandas kapteinis Maksims Seņs tika pie viens pret vienu situācijas pret pretinieku vārtsargu, eleganti apspēlēja viesu pēdējās robežas sargātājus un raidīja bumbu vārtos, atklājot rezultātu.

Cīņas 28. minūtē Šveices izlases telpu futbolists Elija Valtijs saņēma otru brīdinājumu, un tas nozīmēja, ka Latvijai bija iespēja spēlēt divas minūtes skaitliskā vairākumā. Visas divas minūtes gan nebija nepieciešamas, jo jau pēc 40 sekundēm vairākumu realizēja Germans Matjušenko, panākot 2:0.

Pēc tam Šveice nekavējoties pārslēdzās uz vārtsarga nomaiņu pret piekto laukuma spēlētāju. Tādā veidā vienus vārtus šveiciešiem izdevās atgūt, kad 33. minūtē viesi izspēlēja bumbu līdz tukšiem vārtiem un panāca 2:1. Līdz ar to cīņas pēdējās sešas minūtes bija nervozas un satraukumiem pilnas - pirmajā puslaikā pat ar skaitlisko vairākumu tikai reti Latvijas vārtsargu patraucējušie šveicieši nu jau bija uz emocionāla pacēluma un pietiekami aktīvi veidoja sitienu iespējas. Tās ne vienmēr bija ļoti bīstamas, taču Bondaram bija reizēm jāpasvīst, lai saglabātu Latvijai derīgo rezultātu.

Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām spriedzi mazināja mūsu komandas pieredzējušie spēlētāji. Vārtsargs Bondars ar roku pāri visam laukumam piespēlēja komandas kapteinim Seņam, kurš guva savus otros vārtus mačā un panāca jau itin komfortablo 3:1. Punktu spēlei pielika Germans Matjušenko, pēdējā minūtē panākot 4:1.

12. aprīlī mūsu komanda aizvadīs kvalifikācijas pēdējo maču Slovēnijā. Tur mūsu komandai derēs jebkāda uzvara, izņemot 1:0.

FOTO GALERIJA: