Nedēļas nogalē noslēdzās "Optibet" telpu futbola Virslīgas regulārā sezonā un noskaidrojās izslēgšanas spēļu pirmā posma pāri. Ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies divu iepriekšējo sezonu Top 4 komandas FC "Petrow"/Jelgava un FC "Lokomotiv Daugavpils".

Pērnā gada pusfinālistei "Lokomotiv" pēdējā kārtā neizdevās izvairīties no palikšanas pēdējā vietā regulārajā sezonā. Daugavpilieši saspringtā mačā ar 3:5 piekāpās "Jēkabpils Lūšiem". Divus vārtus uzvarētāju labā guva Dmitrijs Kuzmins un Vadims Atamaņukovs.

"Jēkabpils Lūši"/"Ošukalns" - FC "Lokomotiv Daugavpils" 5:3 (3:1)
Vārti: Kuzmins 14' 16', Atamaņukovs 20' 31', Potlovs 34' - Konceba 5' 30', Ziļs 21'

Salaspilī "Raba" ar 6:3 apspēlēja vietējo komandu. Tas ļāva pagājušā gada vicečempioniem pakāpties uz 3. vietu tabulā un izvairīties no spēlēšanas pret "Petrow pusfinālā. Ceturtdaļfinālā Artura Šketova vadītā komanda tiksies ar TFK "Salaspils", kas martā izcīnīja trīs uzvaras un pakāpās uz 6. vietu.

TFK "Salaspils" – FK "Raba" 3:6 (1:2)
Vārti: Kučers 16', Škaunacis 27', Sanatovs 32' - Grīslis 4', Eriveltons 5', Cvetkovs 24', Edersons 26', Rimkus 31' 40'

Pārliecinošu panākumu sestdien svinēja "Rēzekne", kas ar 6:1 sakāva RSU/"BAO-Dobele", sagādājot dobelniekiem sesto zaudējumu pēc kārtas. Savus pirmos vārtus virslīgā guva Alens Dāniels Sprukts, kamēr viens no čempionāta labākajiem vārtu guvējiem Ričards Raščevskis atzīmējās ar diviem rezultatīviem sitieniem.

TFK "Rēzekne" - RSU/"BAO-Dobele" 6:1 (1:1)
Vārti: Borisovs 9', Jegorovs 22', Jelagovs 25', Raščevskis 25' 39', Sprukts 35' - Art. Mhitarjans 13'

Kārtas noslēdzošajā spēlē FC "Petrow"/Jelgava izcīnīja sauso uzvaru pār "Nikaru". Vienus vārtus čempionu labā guva Maksims Seņs, kurš ar 18 vārtu guvumiem kļuva par regulārās sezonas rezultatīvāko spēlētāju. "Petrow" ar 13 mačos gūtajiem 105 vārtiem (vienā spēlē komandai tika ieskaitīta tehniskā uzvara 10:0) ir pārliecinoši rezultatīvākā komanda čempionātā.

FK "Nikars" - FC "Petrow"/Jelgava 0:5 (0:3)
Vārti: Seņs 10', Miks Babris 13', Avanesovs 19', Mūrnieks 25' (s.v.), Martins 39'

Ceturtdaļfināla sērijas līdz divām uzvarām startēs aprīļa vidū uzreiz pēc izlašu pārtraukuma. "Petrow" sacentīsies ar "Lokomotiv", "Jēkabpils Lūši" eksaminēs RSU/"BAO-Dobele", "Raba" spēkosies ar "Salaspili", bet "Nikars" centīsies tikt galā ar "Rēzekni".

---

Latvijas telpu futbola sacensību aktualitātēm, rezultātiem un apskatiem iespējams sekot līdzi šeit:
Facebook
Instagram
YouTube