Latvijas nacionālā futbola izlase 30. martā Stambulā savā trešajā 2022. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas cikla spēlē cīnījās neizšķirti 3:3 (1:2) ar Turciju, otrajā puslaikā atspēlējot divu vārtu deficītu.

Latvijas izlase spēli, salīdzinot ar iepriekšējo maču, uzsāka ar četrām izmaņām sastāvā – Pāvels Šteinbors, Mārcis Ošs, Eduards Emsis un Roberts Savaļnieks aizstāja attiecīgi Robertu Ozolu, Igoru Tarasovu, Artūru Zjuzinu un Vladimiru Kamešu.

Mačs Latvijas valstsvienībai sākās ar aukstu dušu, jo jau 2. minūtē Kenans Karamans palika nepieskatīts uz soda laukuma robežas un ar sitienu tuvajā stūrī atklāja spēles rezultātu. Spēles turpinājumā gan Latvijas izlase galvas nenokāra un regulāri tika pie iespējas ilgstoši kontrolēt bumbu. Divas labas iespējas gūt vārtus bija Robertam Uldriķim, bet Oša precīzs sitiens apšaubāmi netika ieskaitīts. Mača 33. minūtē mājiniekiem pēc stūra sitiena izspēles izdevās pārsvaru dubultot, kad no tālas distances Šteinboru pārspēja Hakans Čalhanoglu. Tiesa, jau pēc mazāk nekā divām minūtēm Latvijas izlase atjaunoja cerības, kad savus pirmos vārtus valstsvienībā guva Savaļnieks, izmantojot teicamu Raivja Andra Jurkovska reidu un piespēli.

Otro puslaiku Latvijas izlase sāka apņēmīgi un pirmajās minūtēs divreiz radīja saspringtas epizodes pie sāncenšu vārtiem, tomēr 52. minūtē uz Šteinbora sargātajiem vārtiem pēc Kristera Tobera pārkāpuma tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru realizēja Buraks Jilmazs. Arī šoreiz Latvijas komanda turpināja spēlēt apņēmīgi un par to tika atalgota 58. minūtē, kad pašā vārtu priekšā pie bumbas pirmais tika Roberts Uldriķis un pārliecinoši trieca to tīklā. Turpinot spēlēt pacietīgi un gaidot savas iespējas, Latvijai izdevās atspēlēties 79. minūtē – teicami soda laukumā nospēlēja laukumā uz maiņu nākušais Dāvis Ikaunieks, nometot bumbu zem sevis un raidot vārtu tuvajā stūrī. Atlikušajā laikā Latvijas izlase aizsardzībā nospēlēja pārliecinoši, bet pretuzbrukumos vairākas reizes nebija tālu no ceturtajiem gūtajiem vārtiem.

FOTO GALERIJA:

Pirms tam Latvijas izlase cikla ievadā pagājušajā trešdienā Rīgā ar 1:2 piekāpās Melnkalnei, bet sestdien izbraukumā ar 0:2 atzina Nīderlandes pārākumu.

Kvalifikācijas turnīrā izlases sadalītas desmit grupās pa sešām vai piecām komandām. Latvijas izlase spēkojas vienā grupā ar Nīderlandi, Turciju, Norvēģiju, Melnkalni un Gibraltāru. Finālturnīram kvalificēsies visu desmit grupu uzvarētājas. Savukārt katras grupas 2. vietu ieguvējas plus vēl divas komandas no UEFA Nāciju līgas teicamniecēm kvalifikācijas play-off stadijā savā starpā sacentīsies par vēl trim ceļazīmēm uz finālturnīru.

Nākamās spēles Latvijas valstsvienībai paredzētas jūnijā – Baltijas kausa izcīņas mači pret Lietuvu mājās un Igauniju izbraukumā, kā arī pārbaudes spēle pret Vāciju, kas paredzēta Diseldorfā.