Latvijas nacionālā futbola izlase 27. martā Amsterdamā savā otrajā 2022. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlē ar rezultātu 0:2 (0:1) atzina spēcīgās Nīderlandes pārākumu.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo spēli Latvijas izlases sākumsastāvā tika veiktas trīs izmaiņas – Roberts Ozols, Igors Tarasovs un Vladislavs Fjodorovs aizstāja attiecīgi Pāvelu Šteinboru, Mārci Ošu un Robertu Savaļnieku.

Cīņā pret meistarīgajiem sāncenšiem Latvijas izlasei jau pašā spēles sākumā izdevās pašai radīt draudus pretinieku vārtiem, kad no tuvas distances bloķēts tika bīstams Jāņa Ikaunieka raidījums. Visa pirmā puslaika garumā mūsu komandai gan bija jātiek galā ar ievērojamu pretinieku teritoriālo pārsvaru, kā rezultātā bumba regulāri nonāca bīstami tuvu Ozola sargātajiem vārtiem. Divreiz Latvijas izlasei talkā nāca vārtu pārliktnis, tomēr 32. minūtē ar izcilu sitienu rezultātu atklāt izdevās Stīvenam Berghuisam.

Otro puslaiku Latvijas izlase uzsāka ar divām spēlētāju maiņām, laukumā dodoties Krišam Kārkliņam un Vladislavam Gutkovskim. Pretinieku spiediens uz Latvijas komandas vārtiem bija nemainīgi liels, un ilgstoši mūsu futbolistiem izdevās tikt galā ar katru no mājinieku radītajiem izaicinājumiem. Pārāk ciets rieksts bija vienīgi Lūka de Joga sitiens ar galvu 69. minūtē, kas dubultoja Nīderlandes valstsvienības pārsvaru. Cīņas izskaņā Latvijas izlase rokas nenolaida un turpināja spēlēt sakostiem zobiem, radot arī divas vārtu gūšanas iespējas - pēc izgājiena garām sita laukumā uz maiņu nākušais Roberts Savaļnieks, bet Andreja Cigaņika sitienu no tuvas distances atvairīja mājinieku vārtsargs Tims Kruls.

Marta spēļu ciklu Latvijas izlase noslēgs otrdienas vakarā Turcijā. Iepriekš trešdien Latvijas valstsvienība "Skonto" stadionā ar 1:2 piekāpās Melnkalnei.

Kvalifikācijas turnīrā izlases sadalītas desmit grupās pa sešām vai piecām komandām. Latvijas izlase spēkojas vienā grupā ar Nīderlandi, Turciju, Norvēģiju, Melnkalni un Gibraltāru. Finālturnīram kvalificēsies visu desmit grupu uzvarētājas. Savukārt katras grupas 2. vietu ieguvējas plus vēl divas komandas no UEFA Nāciju līgas teicamniecēm kvalifikācijas play-off stadijā savā starpā sacentīsies par vēl trim ceļazīmēm uz finālturnīru.

FOTO GALERIJA: