Pirmdien, 15. martā, notika eEURO 2021 kvalifikācijas mači, un Latvijas e-futbola izlase tika pie vēsturiska pirmā panākuma un pirmajiem punktiem turnīra tabulā, ar 4:3 apspēlējot Bulgārijas e-futbolistus.

Kvalifikācijas kārtas pirmajā spēļu dienā Latvijas e-futbolistiem vispirms pretī stājās e-sporta profesionāļi no Vācijas, kuri divu spēļu summā bija pārāki ar 8:0. Sarežģīti mūsu komandai klājās arī pret grupas "tumšo zirdziņu" Kazahstānu (1:10). Dienas trešajā duelī mūsu komanda samēroja spēkus ar e-sporta meistariem no Bulgārijas (4:3), un svinēja pirmo panākumu Eiropas čempionātu kvalifikācijas turnīros. Pēdējā sparingā pret poļiem 1:4.

eEURO 2021 kvalifikācijas pirmās dienas spēles ar studiju:

Atgādinām, ka viens mačs e-futbolā sastāv no divām spēlēm Pro Evolution Soccer vidē, un abu maču rezultāti tiek summēti. Pret Vāciju mūsu komandai bija divi zaudējumi (0:4 un 0:4), pret Kazahstānu sekoja 0:6 un 1:4, pret poļiem bija 0:1 un 1:3, bet pret Bulgāriju gūta uzvara ar 3:2 un neizšķirts 1:1.

Latvijas izlasi turnīrā pārstāv nacionālās atlases uzvarētāji Aleksejs Pavlovs un Armans Antohins.

Kvalifikācijas otrā spēļu diena notiks 12. aprīlī, kad katra komanda tiksies ar katru pa vēl vienai reizei. Desmit grupu uzvarētāji kvalificēsies finālturnīram uzreiz, bet desmit otro vietu ieguvēji savā starpā play-off formātā izspēlēs vēl sešas finālturnīra ceļazīmes.

Pērn Latvijas e-futbola izlase debitēja kontinentālajās sacensībās, kā arī tika aizvadīts vēsturē pirmais Baltijas kauss e-futbolā. Eiropas čempionāta kvalifikācijā mūsu labākie spēlmaņi palika 5. vietā grupā ar geimeriem no Serbijas, Spānijas, Albānijas un Anglijas. Pirmo uzvaru minimačā Latvijai izcīnīja Nikolajs Smirnovs, uzvaras vārtus gūstot ar Ritvara Rugina virtuālo tēlu. Savukārt Baltijas kausa izcīņā mūsu izlase divreiz spēlēja neizšķirti ar igauņiem un divreiz piekāpās lietuviešiem.