Ceturtdien, 11. martā, attālināti risinājās tradicionālais "Optibet" Virslīgas prezentācijas pasākums, kura ietvaros sporta līdzjutēji un mediji tika iepazīstināti ar gaidāmo 30. jubilejas sezonu un jaunajām vizuālās identitātes krāsām. Tāpat tika prezentēta jaunā Latvijas futbola gadagrāmata.  

Jubilejas sezonā futbola līdzjutējus sagaidīs jauna vizuālā identitāte. Ierasto violeto krāsu nomainījusi sarkanā, tādējādi veidojot ciešāku saistību ar līgas ģenerālsponsoru "Optibet", ar ko pagarināts sadarbības līgums. Atjaunota gan čempionāta mājaslapa, gan viss vizuālais saturs. Šogad katras tiešraides sākumā futbola līdzjutēji varēs izbaudīt unikālu video klipu ar vēsturiskiem Latvijas čempionāta momentiem, sākot no 1992. gada, kas veidots sadarbībā ar LTV.

Arī šosezon sporta cienītāji varēs tiešraidē vērot visas Latvijas čempionāta spēles. Tās būs pieejamas "Optibet" Virslīgas mājaslapā un portālā "Sportacentrs.com", kā arī "Sportacentrs.com" TV kanālā. 

Preses konferences sākumā biedrības "Latvijas Futbola Virslīga" valdes priekšsēdētājs Maksims Krivuņecs pauda gandarījumu par pērn veiksmīgi aizvadīto sezonu, neskatoties uz Covid-19 pandēmijas radītiem izaicinājumiem. "Runājot par šo sezonu, nevaru nepieminēt aizvadīto. Tā bija unikāla un sarežģīta, taču mums ar visām grūtībām un izaicinājumiem izdevās tikt galā. Arī šai sezonai sagatavošanās bija sarežģīta, taču man ir liels prieks, ka kopā ar spēcīgiem partneriem un atbalstītājiem esam veiksmīgi nonākuši pie jaunās sezonas starta līnijas. Gribu izteikt pateicību mūsu ģenerālsponsoram "Optibet", ar kuru pagarināta sadarbība. Šogad to vēl vairāk nostiprinājām, integrējot ģenerālsponsora krāsas visā mūsu vizuālajā identitātē. Jaunajā sezonā futbola līdzjutējiem esam sagatavojuši vairākus uzlabojumus populārajā "Fantasy" spēlē, turklāt drīz prezentēsim populārās spēles "Football Manager" neoficiālo virslīgas papildinājumu, kas ļaus spēlēt ar jebkuru Latvijas čempionāta komandu. Strādāsim, lai nākotnē Latvijas čempionāts tiktu oficiāli iekļauts šajā spēlē."

Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks tikmēr bija pārliecināts, ka futbola fanus sagaida vēl viena aizraujoša sezona. "Vēlos teikt, ka katru gadu virslīga ja ne pārsteidz, tad iepriecina ar kaut ko jaunu un patīkamu. Gribu teikt paldies virslīgai par to sadarbību, kas ir izveidojusies. Šobrīd ir vērojama attīstība un kopējs mērķis virslīgai, LFF un klubiem. Ar katru dienu visi vēlamies strādāt vēl kvalitatīvāk. Tas ir ļoti pozitīvi. Visiem vēlu izdevušos sezonu un pārvarēt jebkurus šķēršļus, kuri gadīsies ceļā, jo bez tiem ir grūti progresēt."

"Optibet" zīmola vadītāja Latvijā Zane Liepa bija gandarīta par pagarināto sadarbību ar virslīgu un izteica cerību, ka šī draudzība turpināsies vēl daudzus gadus. "Atbalsts sportam jau sen nav tikai logotips uz formas vai baneris stadionā. Mēs kopīgi veidojam stāstu caur dažādām platformām. Tas ir īpaši svarīgi šajos laikos, kad daudzas lietas notiek attālināti tiešsaistē. Ar virslīgu sadarbojamies jau divus gadus un tikko aizsācies trešais. No sirds ceru, ka šo iesākto ceļu varēsim turpināt arī turpmāk."

Savukārt virslīgas izpilddirektors Ainārs Dakša vairāk pastāstīja par tehnisko daļu. "Šobrīd čempionāta kalendārs ir sagatavots un saskaņots. Esam intensīvi strādājuši, ņēmuši vērā lūgumus no izlašu departamenta, vērsuši uzmanību Covid-19 situācijai, kuras dēļ esam paredzējuši vairākus rezerves logus. Esam padomājuši par dažādām Covid-19 situācijām, šīs lietas ir jāņem vērā. Tāpat vēlos teikt paldies LTV kolēģiem par atbalstu sezonas promo video tapšanā, kur esam atskatījušies uz virslīgu caur 30 gadiem."

Pasākuma otrajā daļā vārds tika dots visu klubu pārstāvjiem, kuri raksturoja savu komandu gatavību jaunās sezonas startam, kā arī atbildēja uz mediju jautājumiem. Sezonas prezentācijas pasākumā, kā jau pēdējos gados ierasts, tika prezentēta šonedēļ iznākusī Latvijas futbola gadagrāmata. Grāmatas redaktors ir žurnālists Kristiāns Girvičs. Latvijas futbola gadagrāmata jau drīzumā būs pieejama tirdzniecībā visās grāmatnīcās "Jānis Roze", par ko precīza informācija sekos.

PREZENTĀCIJAS IERAKSTS:

Informāciju sagatavoja: "Optibet" Virslīga