Latvijas Futbola federācija (LFF) uzsākusi sadarbību ar Eiropas Futbola pieejamības centru jeb CAFE (Centre for Access to Football in Europe), attīstot LFF Sociālās atbildības stratēģiju un stiprinot tās īstenošanu.

CAFE vīzija ir pasaule, kurā cilvēki ar invaliditāti ir svarīga sporta ikdienas sastāvdaļa - fani, darbinieki, brīvprātīgie un vadītāji. Lai ikvienam būtu vienādas iespējas sniegt savu ieguldījumu pieejamā, iekļaujošā un viesmīlīgā vidē. Plašāka informācija par organizāciju, kas sadarbību īsteno arī ar Eiropas Futbola asociāciju savienību (UEFA), pieejama ŠEIT.

Līdz 14. martam jau devīto gadu norisinās CAFE Rīcības nedēļa - unikāla iespēja klubiem, organizācijām un atbalstītāju grupām izcelt cilvēku ar īpašām vajadzībām dalības nozīmi gan sportā, gan plašākā sabiedrībā. CAFE Rīcības nedēļā visas sporta nozares tiek aicinātas kopīgi izcelt šī jautājuma nozīmīgumu, palielinot izpratni par cilvēku ar invaliditāti piekļuvi un iekļaušanu sportā.

"CAFE Rīcības nedēļa izceļ cilvēku ar īpašām vajadzībām iekļaušanu šajā spēlē un strādā pie tā, lai cilvēki ar invaliditāti varētu īstenot savas likumīgās tiesības savu vienaudžu vidū un sportā - kā skatītāji, spēlētāji, treneri, administratori, brīvprātīgie un lēmumu pieņēmēji. Šī ir lieliska iespēja iepazīstināt ar pozitīvu iekļaušanas un piekļuves stāstu," pauž LFF futbola sociālās atbildības menedžere Alise Pētersone. "Vēlamies izteikt savu pateicību CAFE par pozitīvo sadarbību izglītošanas un mentoringa jomā. LFF līdz šim futbola pieejamības jautājuma aktualizēšanā iesaistījusies, atbalstot tādus tradicionālus pasākumus kā "Seni Cup" un LSO Speciālais čempionāts. Attīstot LFF Sociālās atbildības stratēģiju, mūsu mērķis ir virknei ar futbola sociālo funkciju saistītajiem jautājumiem piešķirt vēl lielāku aktualitāti."

Plašāka informācija par CAFE Rīcības nedēļu pieejama ŠEIT. Intereses un jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar LFF futbola sociālās atbildības menedžeri Alisi Pētersoni, rakstot uz alise.petersone@lff.lv.

SENI CUP