Pēc otrdien aizvadītās Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles pret Spāniju komentārus sniedza Latvijas izlases galvenais treneris Arturs Šketovs, kā arī spēlētāji Oskars Ikstens un Germans Matjušenko.

"Nav daudz, ko teikt. Šodien piekāpāmies pasaules spēcīgākajai izlasei pēc visiem parametriem. Protams, grūti sākt spēli, kad jau pēc pusotras minūtes ir 0:3. Ielaidām šodien daudz tādu vienkāršu vārtu. Pirmās divas bumbas pēc standartsituācijām. Spēlējot piecatā pret četriem, centāmies izlīdzināt spēles ritējumu. Šodien maz kas sanāca. Skaidrs, ka tie pirmie trīs vārti mūs psiholoģiski salauza. Lai gan pirmajās minūtēs mums bija daži momenti. Mēs tikai pirms divām nedēļām atsākām čempionātu, un, jā, var redzēt, ka ne visi mūsu spēlētāji ir savās labākajās kondīcijās. Lielā mērā rezultāti mačos ar Spāniju būtiski neietekmē mūsu situāciju turnīra tabulā – mums tāpat svarīgākās ir spēles ar Šveici un Slovēniju. Izdarīsim secinājumus un gatavosimies nākamajām spēlēm," pēc spēles teica Latvijas izlases galvenais treneris Arturs Šketovs.

"Principā mums šodien nekas neizdevās, ja skatāmies uz rezultātu. Pirmajās minūtēs ielaidām trīs vārtus, un tas uzreiz sarežģīja visu turpinājumu. Pret tādām izlasēm pēc tam uzvarēt praktiski nav iespējams. Mēģinājām iespēlēt kaut ko vairāk, bet, spēlējot pret tādu grandu, praktiski nekas neizdevās. Principā šī spēle mums neko neizšķīra, varējām iespēlēt kaut kādas iestrādnes. Divas svarīgākās spēles mums vēl ir priekšā – pret Šveici un pret Slovēniju. Jāskatās uz tiem mačiem, jācīnās par rezultātu tur, šīs spēles rezultāts jāaizmirst un jāiet tālāk," pārdomām par spēli dalījās Oskars Ikstens.

Vienīgo vārtu autors Germans Matjušenko piesauca koncentrēšanās trūkumu spēles ievaddaļā: "It kā bijām nopietni sagatavojušies spēlei un gribējām parādīt labāko, uz ko esam spējīgi, bet divi goli jau pašā sākumā… Pieļāvām smieklīgas kļūdas. Varbūt koncentrēšanās kaut kur pietrūka, bet ļoti bēdīgs iznākums. Visi esam ļoti neapmierināti."