Otrdien, 9. martā, Latvijas telpu futbola izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas ietvaros aizvadīja maču pret spēcīgo Spānijas valstsvienību. Duelī pret neapstrīdamu favorītu neveiksmīgs mača sākums neatviegloja jau tā sarežģīto uzdevumu, un galu galā tituliem bagātie viesi svinēja panākumu ar 1:12.

Jau cīņas 29. sekundē Latvijai bija laba iespēja izvirzīties vadībā - trīs pret divi izgājienā Germans Matjušenko spēcīgi sita bumbu pāri vārtiem. Bet jau 48. sekundē pēc mūsu komandas nesaprašanās standartsituāciju vārtu guvumā pārvērta tituliem bagātie spāņi. Pirmajā minūtē viesi arī dubultoja pārsvaru. Nebija nospēlētas pat 100 sekundes, kad uz rezultāta tablo iedegās 0:3, un mūsu komandas galvenais treneris Artūrs Šketovs bija spiests pieprasīt minūtes pārtraukumu.

Aukstā duša spēles sākumā deva papildus iemeslu izmantot plašu rotāciju sastāva izvēlē, dodot vērtīgo pieredzi pēc iespējas vairāk mūsu spēlētājiem. Tas ļāva uzturēt augstu tempu mūsu komandas izpildījumā.

Spānijas izlases aktīvā presinga pārvarēšana regulāri bija pietiekami sarežģīts uzdevums mūsu izlasei, taču šādā spēlē radās iespējas arī Latvijas pretuzbrukumiem. Šādā spēlē daudz darba bija mūsu vārtsargam Aigaram Bondaram, kurš Maksima Seņa prombūtnes laikā pildīja arī kapteiņa funkcijas. Pēc vēl vairākām epizodēm, kad spāņi izspēlēja līdz tukšiem vārtiem un Bondars bija bezspēcīgs, Latvijas izlases vārtsargs tika nomainīts pret piekto laukuma spēlētāju. Bet drīz vien pie spēlēšanas tika arī mūsu otrais vārtsargs Kaspars Nerets.

Pirmā puslaika beigās Latvijai izdevās gūt pirmos vārtus spēlē - precīzs sitiens padevās Germanam Matjušenko. Viņam šī nometne bija kopumā rezultatīva, jo divus vārtus viņš guva arī pagājušās piektdienas spēlē Šveicē.

Kopumā visā spēlē Latvijai vislielākās problēmas sagādāja pretinieku standartsituācijas. Spāņi vairākkārt pārvērta vārtu guvumos izspēles no laukuma stūra. Bieži vien zaudētos vārtu guvumos mūsu vārtsargi bija jau bezspēcīgi, jo bumba tika izspēlēta uz tukšiem vārtiem.

Otrajā puslaikā mājinieki periodiski mainīja vārtsargu pret piekto laukuma spēlētāju. Tas ļāva nedaudz vairāk pieturēt bumbu un samazināt pretinieku ofensīvu.

Lai pirmoreiz vēsturē kvalificētos EČ finālturnīram, Latvijai grupā jāiegūst vismaz otrā vieta. Tas nozīmē, ka atlikušajos mačos ar Šveici un Slovēniju jāgūst uzvaras, turklāt slovēņi jāuzvar ar jebkādu rezultātu, izņemot 1:0.

FOTO GALERIJA: