Latvijas izlase šī gada 7. jūnijā Diseldorfā aizvadīs pārbaudes spēli ar Eiropas čempionāta finālturnīra dalībnieci Vāciju. Tā šobrīd FIFA pasaules rangā ir 13. vietā, un ar tik spēcīgu pretinieku Latvijai nav bijis pārbaudes maču kopš 1999. gada, kad Brazīlija bija pasaules ranga līdere.

Spēle notiks Vācijā starp diviem Baltijas kausa mačiem ar Lietuvu (4. jūnijā) un Igauniju (10. jūnijā). Četrkārtējie pasaules un trīskārtējie Eiropas čempioni vācieši šajā spēlē gatavosies no 12. jūnija līdz 12. jūlijam paredzētajam Euro 2020 finālturnīram, kur tā F grupā sacentīsies ar Franciju, Portugāli un Ungāriju.

"Ja mēs vēlamies redzēt savas valstsvienības progresu starptautiskajā skatuvē, mums nepieciešami sparingi ar spēcīgiem pretiniekiem, kāds Vācija neapšaubāmi ir. Šādu spēļu pieredze mūsu futbolistiem būs vērtīga mācību stunda, tāpēc vēlējāmies aizvadīt pārbaudes spēles ar spēcīgiem pretiniekiem. Esmu gandarīts, ka šoreiz ir izdevies vienoties par spēli ar tik spēcīgu pretinieku," sacīja LFF prezidents Vadims Ļašenko. "Tāpat zīmīgi, ka šāda spēle norisināsies gadā, kurā Latvijas Futbola federācija atzīmē savu simtgadi. Īpašs notikums īpašā laikā un sava veida dāvana kā Latvijas futbola līdzjutējiem, tā arī pašiem spēlētājiem."

Līdz šim Latvija ar Vāciju spēlējusi trīsreiz, divreiz piekāpjoties un vienreiz cīnoties neizšķirti - tas notika 2004. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.