Latvijas telpu futbola izlase 5. martā 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē izbraukumā ar rezultātu 4:2 uzvarēja Šveici, svinot savu pirmo panākumu sacensībās. Šī bija pirmā tikšanās reize starp abu valstu telpu futbola valstsvienībām.

Rezultātu pēc piecām nospēlētām minūtēm atklāja par 2020. gada Latvijas labāko telpu futbolistu nosauktais Miks Babris, nepiesegts raidot bumbu vārtos no pašas to priekšas. Latvijas izlase centās piekopt aktīvu presingu un tādējādi radīja mājiniekiem lielas grūtības uzbrukumu uzsākšanā, kā arī lika laukuma saimniekiem bieži kļūdīties. Par spīti regulārajām briesmām pie Šveices izlases vārtiem spēles 14. minūtē rezultāts kļuva neizšķirts, kad pēc brīvsitiena izspēles Aigaru Bondaru pārspēja Evangelos Marcoyannakis. Kļūdām un asumiem bagātā spēlē rezultāts pirmajā puslaikā vairs nemainījās.

Arī otro puslaiku Latvijas izlase sāka, pielietojot augstu presingu. Vairākas labas vārtu gūšanas iespējas palika neizmantotas, bet vairākās citās epizodēs mājiniekus glāba vārtsargs. Savu Latvijas izlase panāca 29. minūtē, kad pretinieku vārtus iekaroja Germans Matjušenko, atjaunojot viesu vadību. Latvijas valstsvienība centās turpināt spēlēt aktīvi, un tas 33. minūtē ļāva pārsvaru nostiprināt, kad vēlreiz precīzs bija Matjušenko.

Pēc nepatīkamas sadursmes ar pretinieku spēles izskaņā Aigaru Bondaru Latvijas izlases vārtos uz neilgu laiku nomainīja Kaspars Nerets, tomēr, kad sāncenši pārgāja uz spēli ar pieciem laukuma spēlētājiem, pieredzējušais vārtsargs laukumā atgriezās. Trīs minūtes pirms spēles beigām Simon Gössi mājiniekiem vienus vārtus atguva, tomēr divas minūtes vēlāk divu vārtu pārsvaru ar lielisku individuālo veikumu Latvijai atjaunoja Andrejs Baklanovs.

Jau 9. martā Latvijas izlase Zemgales Olimpiskajā centrā nākamajā turnīra spēlē uzņems pasaules ranga vadošo komandu Spāniju.

Kā zināms, kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā Latvija sacenšas grupā ar Spāniju, Slovēniju un Šveici. Finālturnīrā iekļūs divas labākās komandas. Pirmajā spēlē Spānijā mūsu izlase, spēlējot bez vairākiem regulārajiem valstsvienības pārstāvjiem, kapitulēja Eiropas vicečempionu priekšā, bet otrajā mačā februārī Jelgavā ar vienu vārtu starpību piekāpās slovēņiem.