Latvijas telpu futbola izlase turpina gatavošanos Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačiem ar Šveici un Spāniju. Vakar mūsu valstsvienība mēroja ceļu uz Alpu zemi. Latvijas izlases galvenais treneris Arturs Šketovs sniedza savus komentārus par šo treniņnometni un gaidāmajām spēlēm.

"Salīdzinājumā ar iepriekšējo treniņnometni mums sastāvā ir vairākas izmaiņas. Dažādu iemeslu dēļ - gan traumu, gan darba dēļ. Mikrotraumas ir Jurijam Halimonam un Artūram Kuļešovam. Pirmdien kopā sapulcējāmies, esam paguvuši jau aizvadīt vairākus treniņus. Pagaidām visa gatavošanās rit pēc plāna, tā ka treniņnometne tiktāl rit gludi," gatavošanos sākumposmu rezumēja par 2020. gada labāko telpu futbola treneri Latvijā atzītais speciālists.

"Kāda ir Šveices izlase? Jāsaprot, ka kvalifikācijas pamatturnīrā vāju komandu nav. Šveicieši play-off stadijā pārvarēja spēcīgo Vācijas izlasi, pateicoties izbraukumā vairāk gūtajiem vārtiem. Pret Šveici spēlēsim pirmo reizi, taču esam rūpīgi izanalizējuši pretinieku, iepazinuši tā stiprās un vājās puses. Gatavojamies cīņai par uzvaru, lai saglabātu cerības kvalificēties pamatturnīram."

Pēc spēles Šveicē komandu gaida smags pārbaudījums mājās, uzņemot Eiropas vicečempionus spāņus. Šobrīd komanda pilnībā koncentrējas spēlei ar Šveici, bet patur prātā arī gaidāmo dueli pret pasaules ranga līderiem. "Pirmā apļa duelī mēs bijām spiesti iztikt bez vairākiem sākumsastāva spēlētājiem. Šoreiz situācija tomēr ir nedaudz labāka. Skaidrs, ka katrā mačā domājam par punktu izcīnīšanu. Katra spēle sākas ar 0:0, un ir visas iespējas gūt labvēlīgu iznākumu. Piekoriģēsim pirmajā mačā pieļautās kļūdas un mēģināsim uzlabot sniegumu."

Kā zināms, nesen atsācies Latvijas telpu futbola čempionāts, un tas ir viens no aspektiem, kuram būtu jāpalīdz mūsu izlasei gaidāmajās spēlēs. "Pret Slovēniju spēlējām laikā, kad mūsu čempionāts bija apturēts. Spēlētāji bija divarpus mēnešus bez spēļu prakses un normāla treniņprocesa. Tagad situācija tomēr ir nedaudz labāka, ir vismaz kaut kāda spēļu bagāža, spēlētāji pēdējās divās nedēļās ir labākā tonusā. Ceru, tas palīdzēs. Plus, protams, taktiskā ziņā spēle pret Slovēniju bija krietni citādāka nekā gaidāma Šveicē. Toreiz mums neizdevās pietiekami daudz izveidot uzbrukumā. Ceru, ka šoreiz šajā ziņā būsim draudīgāki. Treniņnometnē daudz strādāts pie uzbrukuma dažādošanas un uzlabošanas, tā ka, domāju, ieguldītajam darbam jādod acīmredzams ieguvums arī piektdienas spēlē laukumā."