Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko turpina reģionālo vizīšu organizēšanu, diskutējot par futbola attīstības un futbola infrastruktūras izaugsmes iespējām dažādās vietās. Nesenākajā vizītē V. Ļašenko un LFF viceprezidents Sergejs Kovaļovs tikās ar Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāju Egilu Helmani un Ogres novada pašvaldības domes deputātu Juri Laizānu.

Sarunas sākumā E. Helmanis iepazīstināja LFF pārstāvjus ar Ogres novada attīstības plāniem un iecerēm. Viņš uzsvēra pašvaldības gatavību attīstīt futbolu Ogres novadā. Šobrīd Ogrē ir divi futbola laukumi, taču ar to ir par maz, lai pilnvērtīgi atbalstītu un attīstību šo sporta veidu. Interese par futbolu ir liela, esošie futbola laukumi ir noslogoti. Tieši tādēļ, lai nodrošinātu plašākas iespējas trenēties gan bērniem, gan profesionāļiem, pašvaldība vēlas izveidot vēl vienu futbola laukumu, kas varētu atrasties Jaunogres vidusskolas teritorijā. Jau pavisam drīz administratīvi teritoriālās reformas rezultātā Ogres novads būs lielākais novads Latvijā, un tas ir vēl viens faktors, kāpēc ir būtiski veicināt sporta iespējas novadā.

V. Ļašenko apstiprināja gatavību kopīgi attīstīt futbola infrastruktūru Ogres novadā, piebilstot, ka šeit tam ir ļoti piemērota vieta. S. Kovaļovs uzsvēra, ka Ogrē futbols vienmēr ir bijis spēcīgs un ar labām tradīcijām. Šobrīd gan aktīva rosība nenotiek, taču, apvienojot spēkus, šo sporta veidu novadā var atkal atjaunot. LFF pārstāvji ir gatavi sadarboties ar pašvaldību, izveidojot futbola laukumu Jaunogres vidusskolas teritorijā. Sadarbības modelis paredz, ka pašvaldība izstrādā projektu, attīsta infrastruktūru, savukārt LFF nodrošina futbola laukuma seguma ieklāšanu.

"Stiprinot jauniešu futbolu, izaugs profesionāli sportisti. Jaunais novads ar vairāk nekā 60 000 iedzīvotāju būs lielākais novads Latvijā, mums ir jāpaplašina iespējas nodrošināt kvalitatīvus pakalpojumus – arī sporta jomā," E. Helmanis uzsver, ka pašvaldība ir gatava nopietni pilnveidot sporta jomu novadā.

Pēc sarunas J. Laizāns kopā ar LFF pārstāvjiem apmeklēja Jaunogres vidusskolu, lai apskatītu potenciālo vietu futbola laukuma izveidei.

Informāciju un foto sagatavoja: Ogres novada pašvaldība