Latvijas Futbola federācija (LFF) oficiāli pagarinājusi līgumu ar videospēļu kompāniju "Konami" uz vēl diviem gadiem. Sadarbība paredz, ka līdz pat 2023. gadam video spēlē "Pro Evolution Soccer" Latvijas izlase spēlēs ar oficiāliem krekliem, kā arī aktuālu spēlētāju sastāvu, kurš atjaunots šī gada 1. februārī.

Tāpat pagājušo piektdien, 12. februārī, LFF apbalvoja nacionālās atlases uzvarētājus Alekseju Pavlovu un Armanu Antohinu, kuri ieguva tiesības pārstāvēt Latvijas e-futbola izlasi 2021. gadā.

Kā ziņots iepriekš, šogad nacionālā atlase notika divās kārtās - vispirms desmit labākie e-futbolisti aizvadīja līgas turnīru, samērojot spēkus katrs ar katru, pēc tam sekoja play-off mači. Galu galā noskaidrojās, ka Latvijas e-futbola izlasi šogad pārstāvēs spēlētāji ar lietotājvārdiem Dievche un DjArmanAveiru jeb īstajos vārdos Aleksejs Pavlovs un Armans Antohins.

Nacionālās atlases pirmās vietas ieguvējs no LFF saņēma 300 eiro prēmiju, bet otrās vietas īpašnieks tika pie 200 eiro. Abi mūsu e-futbola izlases dalībnieki tika arī pie oficiālajiem Latvijas izlases krekliem, lai pārstāvētu mūsu komandu kā pilntiesīgi Latvijas izlases spēlētāji.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas mači startēs jau martā, un, tāpat kā pagājušajā gadā, arī šoreiz LFF apņemas nodrošināt iespēju sekot spēļu tiešraidēm mūsu sociālajos tīklos.

Latvijas e-futbola izlases spēlētāju komentāri par 2021. gada nacionālo atlasi:

Foto galerija: