Latvijas telpu futbola izlase 29. janvārī Zemgales Olimpiskajā centrā 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas grupu turnīra spēlē ar rezultātu 0:1 piekāpās pēdējos piecos kontinenta meistarsacīkšu finālturnīros spēlējušajai Slovēnijai.

Spēles rezultāts tika atklāts 10. minūtē, kad Aigaru Bondaru mājinieku vārtos pārspēja Kristjan Čujec. Tieši Latvijas izlases vārtsargs pirmajā puslaikā bija viens no galvenajiem faktoriem, kāpēc viesiem neizdevās savu pārsvaru laukumā nostiprināt arī uz tablo. Laukuma saimniekiem izdevās vairāki ātrie pretuzbrukumi, tomēr allaž pietrūka precīzas noslēdzošās darbības.

Otrā puslaika ievadā Latvijas izlasei izdevās pretinieku vārtiem radīt lielākas briesmas, kā arī apturēt bīstamus sāncenšu prettriecienus, tomēr puslaika turpinājumā pārsvaru laukumā atkal iemantoja slovēņi. Latvijas izlases pārstāvji gan lūkoja atbildēt ar ātriem uzbrukumiem, viens no kuriem septiņas minūtes pirms spēles beigām teju noslēdzās ar gūtiem vārtiem. Mača beigās Latvijas izlase "gāja uz visu banku", nomainot vārtsargu un ilgstoši kontrolējot bumbu, tomēr cerēto rezultātu tas nedeva.

Abas komandas iepriekš savā starpā bija tikušās kvalifikācijas turnīrā 2011. gadā, kad ar 4:3 pārāki bija slovēņi, nopelnot vietu Eiropas čempionāta finālturnīrā un atstājot Latviju vienu gūtu vārtu attālumā no šāda sasnieguma.

Nominālie spēku samēri liecina, ka tieši Latvijas un Slovēnijas izlases šajā apakšgrupā ir galvenās pretendēs uz kopvērtējuma otro vietu. Abu izlašu atbildes cīņa paredzēta 12. aprīlī, un tā abām komandām būs noslēdzošā turnīra spēle.

Pirms tam sacensību pirmajā kārtā decembrī Latvijas izlase viesos ar 0:7 zaudēja spēcīgajai Spānijai, kamēr Slovēnija ar 12:1 sagrāva Šveici.

Kā ziņots, saņemot informāciju par Šveices telpu futbola izlases nonākšanu karantīnā, kas saistīts ar Covid-19 izplatības ierobežošanas pasākumiem, pārcelta Latvijas un Šveices komandu savstarpējā spēle, kurai bija paredzēts notikt 1. februārī Jelgavā. Identiska iemesla dēļ 29. janvārī pārcelta arī Šveices izlases spēle savā laukumā pret Spāniju. Par spēles norises jauno datumu tiks ziņots atsevišķi, sagaidot attiecīgu Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) lēmumu. Pašlaik tiek risināts jautājums par spēles pārcelšanu uz aprīli.

Finālturnīram kvalificēsies visu astoņu grupu uzvarētājas, kā arī sešas labākās otro vietu ieguvējas. Atgādinām, ka 2022. gadā finālturnīrā pirmoreiz vēsturē piedalīsies 16 komandas.