Pēc ceturtdien notikušās 2023. gada U-21 Eiropas čempionāta kvalifikācijas grupu izlozes Latvijas U-21 izlases galvenais treneris Aleksandrs Basovs sniedza komentāru par gaidāmajiem mačiem.

Kā ziņots, izlozē noskaidrojās, ka Latvijas jaunajiem futbolistiem būs jāsamēro spēki ar vienaudžiem no Vācijas, Polijas, Izraēlas, Ungārijas un Sanmarīno.

"Ļoti interesanta grupa, interesantas komandas, būs daudz labu spēļu. Mūsu uzdevums būs iegūt pēc iespējas augstāku vietu un izcīnīt iespējami vairāk punktu. Ar daudzām komandām man un puišiem jau ir spēļu pieredze no citu jaunatnes izlašu mačiem. Protams, ka grupas favorīti ir vācieši," rezumēja mūsu U-21 izlases treneris.

No 4. un 6. groza Latvijai tika ranga vājākās komandas Ungārija un Sanmarīno. "Neteiktu, ka tieši šie ir mums ērtākie pretinieki no tiem groziem. Domāju, ka futbolā nav tādas lietas, kā ērti vai neērti pretinieki. Principā zinām, ka šo komandu sastāvos būs jauni, interesanti un perspektīvi puiši, daži no kuriem ik pa laikam rotēs no jaunatnes uz nacionālo izlasi. Tāpēc ir grūti šobrīd prognozēt, kura komanda būs spēcīgāka, kura mazāk spēcīga, taču skaidrs, ka Vācija būs grupas favorīte."

Pašlaik komandai nav izvirzīts konkrēts uzdevums grupā, taču treneris neslēpa, ka par punktiem jācīnās katrā mačā. "Polija, Izraēla, Ungārija - komandas, ar kurām var spēlēt, kurām var atņemt punktus. Mūsu uzdevums būs pabojāt noskaņojumu šīm komandām. Tas, protams, būs lielā mērā atkarīgs no mūsu pašu snieguma kvalitātes. Ar visiem varam spēlēt, arī ar Vāciju, taču futbolā visu parādīs rezultāts uz tablo."

Šoreiz kvalifikācijas cikls ilgs pusotru gadu, visiem mačiem jābūt aizvadītiem līdz 2022. gada jūnijam. Kvalifikācijā var piedalīties spēlētāji, kuri dzimuši 2000. gadā vai vēlāk.