Ceturtdien, 28. janvārī, notika grupu izloze 2023. gada U-21 Eiropas čempionāta kvalifikācijā. Izloze saveda Latvijas U-21 izlasi kopā ar Vāciju, Poliju, Izraēlu, Ungāriju un Sanmarīno.

Šis ir otrais U-21 Eiropas čempionāts, kura finālturnīram kvalificēsies 16 komandas. Finālturnīrs notiks Gruzijā un Rumānijā, tāpēc šīs valstis kvalifikācijā nepiedalās. Kvalifikācijā piedalās 53 Eiropas valstsvienības, sacenšoties par 14 vakantajām vietām finālturnīrā. Astoņās apakšgrupās būs pa sešām komandām, bet vienā - piecas.

Balstoties uz U-21 valstu koeficientiem, Latvija bija 5. grozā. Finālturnīram kvalificēsies visu deviņu grupu uzvarētājas, kā arī labākā otrās vietas īpašniece. Pārējās astoņas 2. vietu ieguvējas play-off stadijā noskaidros vēl četrus finālturnīra dalībniekus.

Latvijas izlase nokļuva B grupā ar Vāciju, Poliju, Izraēlu, Ungāriju un Sanmarīno.

No mūsu grupas Vācija un Ungārija piedalās 2021. gada EČ finālturnīrā.

Līdz šim Latvijas U-21 izlase EČ kvalifikāciju vēsturē guvusi 97 vārtus un ir tuvu tam, lai sasniegtu simt gūto vārtu robežu.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas kārtu paredzēts aizvadīt no 2021. gada marta līdz 2022. gada jūnijam. Precīzs spēļu kalendārs tiks apstiprināts tuvākajā laikā.