Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) paziņojusi starptautisko tiesnešu sarakstu 2021. gadam, un pieci Latvijas arbitri tikuši pie FIFA kategorijas. Tas nozīmē attiecīgu iespēju šogad tiesāt dažāda līmeņa starptautiskās spēles.

FIFA galvenā tiesneša kategoriju šogad ieguvis Vitālijs Spasjonņikovs. Jau iepriekš šajā statusā bija divi citi Latvijas arbitri - Andris Treimanis (kopš 2011. gada) un Aleksandrs Anufrijevs (kopš 2012. gada). Dāmām identiska kvalifikācija ir Violai Raudziņai (kopš 2008. gada) un Jeļenai Jermolajevai (kopš 2014. gada).

FIFA kategorija 2021. gadā ir arī vairākiem tiesneša asistentiem: Līgai Didriķei, Haraldam Gudermanim, Jevgeņijam Morozovam, Olgai Prokopkinai, Denisam Ševčenko, Aleksejam Spasjonņikovam, Mārtiņam Svipstam, Raimondam Tatrikam, Diānai Vanagai-Arājai un Maritai Vītolai.

Pirmoreiz vēsturē kāds Latvijas pārstāvis ticis arī pie starptautiskā video tiesneša statusa - Andris Treimanis turpmāk drīkstēs oficiālos starptautiskos mačos strādāt VAR komandā.

Tāpat FIFA sarakstā ir arī pludmales futbola un telpu futbola tiesneši. Eduards Borisevičs un Jurijs Ivušins turpinās apkalpot pludmales futbola mačus, bet Eduards Fatkuļins un Ingus Puriņš rūpēsies par noteikumu ievērošanu telpu futbolā.