No šodienas, 2021. gada 4. janvāra, tiek uzsākts klubu licencēšanas process 2021. gada sezonas klubu sacensībām - virslīgas, 1. līgas čempionātiem, kā arī Sieviešu futbola līgas čempionātiem.

Saskaņā ar klubu licencēšanas procesa grafiku, pirmie dokumenti (juridiskie kritēriji) ir jāiesniedz līdz š. g. 11. janvārim, tajā skaitā deklarācija dalībai UEFA/LFF sacensībās, norādot, uz kuru licenci klubs pretendē. Klubu licencēšanas dokumenti ir obligāti jāiesniedz, izmantojot LFF pieteikumu reģistru - pieteikumi.lff.lv. Juridisko kritēriju izpildes veidlapā ir jānorāda arī informācija par kluba akadēmiju.

Salīdzinājumā ar pagājušās sezonas prasībām klubu licencēšanas jautājumos, šoreiz ieviesti daži papildinājumi:

  • noteikumu 11. paragrāfā (juridiskie kritēriji) ir iekļauts regulējums, kurš nosaka licences pretendenta veicamās darbības gadījumā, ja futbola klubam mainās īpašnieki vai arī īpašnieku loks tiek papildināts/mainās kluba valde;
  • noteikumu 16. paragrāfā (sporta kritēriji) paredzēts pārejas posms 1. līgas čempionāta klubiem attiecībā uz kluba jaunatnes sistēmas akreditācijas prasībām;
  • noteikumu 48. paragrāfa (finanšu kritēriji) 10. punktā ir norādīti gadījumi, kad LFF var pieprasīt uzrādīt papildus kluba ienākumu avotus.

LFF aicina visu klubu pārstāvjus iepazīties ar dokumentiem. Tie, kā arī licencēšanas procesam nepieciešamās veidlapas pieejami LFF mājas lapas sacaļā Licencēšana klubiem.