2020. gada 29. decembrī
Rīga

LFF Disciplinārlietu komitejas sēdes protokols Nr. 2020/43

Piedalās:
Komisijas locekļi: J. Tverjanoviča-Bore, J. Pavlovskis, A. Čapulis, Ē. Pļuta, R. Grīnbergs.
Komisijas sekretārs: A. Saļņikovs.

1. Par 2019. gada 24. oktobra FIFA lēmuma neizpildi no FK "Jelgava" puses

LFF DK, iepazīstoties ar š.g. 8. decembra vēstuli no FIFA, kā arī š.g. 16. decembra FK "Jelgava" paskaidrojumu, konstatē, ka FK "Jelgava" nav pilnā apjomā izpildījis 2019. gada 24. oktobra FIFA lēmumu par trenēšanas kompensācijas izmaksu Horvātijas futbola klubam NK "Lokomotiva" par spēlētāju Jakov Biljan.

DK vienbalsīgi nolemj:

  • Pamatojoties uz 2019. gada 24. oktobra FIFA lēmuma p.6., piemērot FK "Jelgava" jaunu spēlētaju reģistrācijas aizliegumu (Disciplinārā reglamenta p. 1.6. f));
  • Noteikt, ka minētais aizliegums ir attiecināms uz tuvākajiem trijiem spēlētaju reģistrācijas periodiem;
  • Aizliegums reģistrēt jaunus spēlētājus attiecas gan uz vietējām, gan starptautiskajām pārejām;
  • Aizliegums reģistrēt jaunus spēlētājus tiek atcelts, tiklīdz FK "Jelgava" ir izpildījusi 2019. gada 24. oktobra FIFA lēmumu pilnā apmērā.

2. Par š.g. 7.decembra FS "Metta" iesniegumu

LFF DK, iepazīstoties ar š.g. 29. decembrī saņemto informāciju no FS "Metta", konstatē, ka FK "Dinamo Rīga" ir izpildījis š.g. 17. novembra LFF Spēlētāju statusa un pāreju komitejas (SSPK) lēmumu attiecībā uz pārmaksātās spēlētāju trenēšanas un kompensācijas summas atmaksu FS "Metta".

3. Par "Valmiera FC" bijušo spēlētāju V. Jagodinska, A. Kozhukhar un M. Musolitin iesniegumiem par š. g. 7. septembra LFF SSPK un š. g. 16. oktobra LFF Apelāciju komitejas (AK) lēmuma neizpildi

LFF, DK iepazīstoties ar "Valmiera FC" un minēto spēlētāju pārstāvja iesniegtajiem maksājumu dokumentiem, konstatē, ka "Valmiera FC" ir izpildījis š.g. 16. oktobra LFF AK lēmumu attiecībā uz finansiālo saistību nokārtošanu pret spēlētājiem V. Jagodinski, A. Kozhukhar un M. Musolitin.