Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko, pagājušajā nedēļā kopā ar Latvijas telpu futbola izlasi apmeklējot Madridi, iepazinies ar Spānijas Futbola federācijas (RFEF) treniņu centru jeb RFEF futbola pilsētu.

2003. gadā celtajā kompleksā ietilpst pieci futbola laukumi – divi ar mākslīgo un trīs ar dabīgo segumu -, telpu futbola halle, birojs, kurā ikdienā strādā ap 200 no RFEF darbiniekiem, muzejs un viesnīca ar 48 istabiņām.

"Jau iepriekš esam pauduši, ka tuvākajos gados vēlamies realizēt ieceri par treniņu centra būvniecību arī Rīgā, vienā lokācijā apvienojot treniņu iespējas izlasēm un spēlētājiem, kvalitatīvus treneru un tiesnešu sagatavošanas apstākļus, kā arī LFF ofisu. Pirmās iestrādnes šāda projekta realizēšanā un tam nepieciešamā finansējuma nodrošināšanā jau esam veikuši," stāsta Vadims Ļašenko. "Iepazīstoties ar RFEF praksi un pieredzi šāda treniņu centra radīšanā un apsaimniekošanā, īpaši simpatizēja viņu koncepts, kas visām valsts izlasēm paredz pilnīgi vienādus dzīvošanas, trenēšanās un atjaunošanās apstākļus. Protams, ja notiek Spānijas nacionālās izlases treniņnometne, viss tiek pakārtots tās vajadzībām, bet pārējā laikā treniņu centrs identiskus apstākļus rada arī jauniešu, sieviešu, meiteņu un telpu futbola valstsvienībām."

Viesojoties Spānijā, LFF prezidents tikās ar RFEF vadības pārstāvjiem, ieskaitot prezidentu Luisu Ruvialesu (Luis Rubiales). Tika pārrunātas dažādas sadarbības iespējas starp abu valstu federācijām un iecere pārskatāmā nākotnē starp abu valstu nacionālajām izlasēm organizēt pārbaudes spēli. Tiekoties ar Spānijas telpu futbola vadības pārstāvjiem, panākta vienošanās par semināra organizēšanu Latvijas telpu futbola treneriem, kuru vadīs bijušais Spānijas nacionālās telpu futbola izlases galvenais treneris Hosē Venansio Lopess (José Venancio López).

"Īpaša tikšanās bija ar leģendāro portugāļu futbolistu Luišu Figu, kurš pašlaik kā tehniskais padomnieks aktīvi darbojas dažādos UEFA projektos. Ar viņu pārrunājām iespēju nākamajā gadā viesoties Latvijā, lai iesaistītos kādā no mūsu aktivitātēm, dalītos pieredzē ar Latvijas futbola dzīves cilvēkiem un, iespējams, piedalītos kādā īpašā zvaigžņu spēlē, kuru vēlamies organizēt par godu LFF simtgadei," atklāj Vadims Ļašenko.