Trešdien, 9. decembrī, divas mūsu jauniešu izlases - Latvijas U-17 un Latvijas U-19 - uzzināja savus pretiniekus Eiropas čempionāta kvalifikācijā, kas notiks 2021. gadā. Mūsu U-17 izlase nākamgad sacentīsies ar Zviedriju, Čehiju un Lietuvu, bet U-19 izlasi gaida pārbaudījumi ar Turciju, Rumāniju un Sanmarīno.

Vispirms bija U-17 Eiropas čempionāta kvalifikācijas kārtas grupu izloze. Latvija kā vienīgā no Baltijas valstīm bija trešajā grozā no četriem. Katras grupas pirmo divu vietu īpašnieces, kā arī četras labākās 3. vietu īpašnieces kvalificēsies Elites kārtai.

No pēdējā groza Latvijai tika ielozēti dienvidu kaimiņi lietuvieši, kuri pēc pēdējo gadu rezultātiem ir 4. groza spēcīgākā komanda. No otrā groza Latvijai tika Čehija. Savukārt no pirmā groza 2. grupā tika ielozēta Zviedrija.

2022. gada U-17 Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks Izraēlā. Ranga līderes Spānija un Nīderlande jau automātiski iekļuvušas Elites kārtā un kvalifikācijas pirmajā stadijā nepiedalās. 

Arī Latvijas U-19 izlase bija trešajā grozā no četriem. Latvijas U-19 izlase ir Eiropas komandu rangos visaugstāk esošā no mūsu izlasēm. Katras grupas labāko divu vietu īpašnieces, kā arī viena labākā 3. vietas ieguvēja kvalificēsies Elites kārtai.

No pēdējā groza Latvijai tika kontinenta vājākā komanda Sanmarīno. No otrā groza mūsu komandai tika Rumānija, savukārt no nomināli spēcīgāko komandu groza Latvijai pretiniekos ielozēta Turcija.

2022. gada U-19 Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks Slovākijā. Ranga līdere Portugāle turnīrā iesaistīsies no Elites kārtas.

Abu turnīru kvalifikācijas mačiem paredzēts notikt 2021. gada otrajā pusē. Mini turnīru norises vietas un precīzi datumi tiks apstiprināti vēlāk.