Pēc pirmdien notikušās izlozes, kurā noskaidrojās Latvijas izlases pretinieki 2022. gada FIFA Pasaules kausa kvalifikācijā, mūsu futbolisti Mārcis Ošs un Jānis Ikaunieks sniedza savus komentārus.

"Ir valstsvienības, pret kurām esam jau spēlējuši, pret kurām esam spēlējuši veiksmīgi. Tāpat ir valstsvienības, pret kurām piedzīvotas rūgtas atmiņas. Ir arī valstsvienība, pret kuru ļoti gribas uzspēlēt, pret kuru es pats vēl neesmu spēlējis - tā ir Nīderlande. Mūsu grupā ir laba kompānija, kurā ar labu un organizētu spēli varam parādīt savu pretspēku," izlozi rezumēja Mārcis Ošs.

Aizsargs neslēpa, ka visīpašākā un visvairāk gaidītā spēle būs mačs ar Nīderlandi, tāpēc limbažnieks cer, ka nākamgad izlašu mači notiks ar līdzjutēju klātbūtni. "Gribētos, lai var izbaudīt lielā futbola atmosfēru un lielo futbolu vispār. Katrs, kurš ikdienā ne tik bieži spēlē šādā līmenī, ļoti gaida tādas spēles."

Mārcis pats gan turēja īkšķus par to, lai izloze savestu Latvijas izlasi vienā grupā ar Angliju vai Šveici, kurā aizsargs spēlē jau trešo gadu. Taču arī šī izloze piespēlējusi spēcīgus un labus pretiniekus.

Ošs nepiedalījās Latvijas izlases iepriekšējos dueļos pret Turciju, bet tos mačus vēroja no malas kā līdzjutējs. "Manuprāt, tās bija ļoti kvalitatīvas un labas spēles mūsu izpildījumā. Bija redzams spēles zīmējums, bija kārtīga pretspēle. Varēja redzēt, ka turki īsti nezināja, kā pret mums spēlēt. Mūsu komanda darbojās ar milzu pašatdevi, metās zem bumbām, lai izcīnītu punktus. Un izcīnīt punktus Turciijā vairāku desmitu tūkstošu skatītāju klātbūtnē, cīnoties pret spēlētājiem, kuri ikdienā spēlē Top-5 čempionātos - tas ir labs rādītājs. Tas pozitīvisms, domāju, jāpārnes arī uz šo ciklu."

Spēle ar Turciju sevišķa ir mūsu pussargam Jānim Ikauniekam. Tieši pret turkiem tobrīd 19 gadus vecais kuldīdznieks debitēja valstsvienībā, 2014. gada 13. oktobrī nospēlējot 90 minūtes Skonto stadionā Rīgā un palīdzot mūsu izlasei izcīnīt neizšķirtu 1:1. "Atceros to spēli diezgan spilgti. Var teikt, ka Skonto stadions bija gandrīz pilns toreiz. Beigās varējām arī izraut uzvaru. Labs moments bija Kasparam Dubram pēc standartsituācijas. Nesanāca [izraut uzvaru], bet viņi bija labāki tajā spēlē, dominēja, taču savu neizšķirtu mēs dabūjām."

Arī Jānis Ikaunieks kopumā ir apmierināts ar izlozes iznākumu. "No sestā groza dabūjām Gibraltāru. Tur, man liekas, mums viennozīmīgi jāņem seši punkti. Arī no pirmā groza dabūjām komandu, kurā ir pilns ar superzvaigznēm, kuri vienmēr bijuši pasaules elitē un cīnījušies par medaļām. Arī vidējos grozos - mums visiem labi zināmie turki, kuriem parasti iekožam un paņemam savus punktus, tā pati Melnkalne, ar ko pavisam nesen spēlējām. Tiesa, tā nesenā spēle nav salīdzināma ar to, kādi mači mūs gaida tagad. Un arī norvēģi, kuriem ir jauni un talantīgi spēlētāji," izlozes iznākumu rezumēja jaunākais no brāļiem Ikauniekiem.

"Mums izlasē šobrīd ir daudz spēlētāju, kuriem nav nemaz tik daudz to maču izlasē, kuri vēl tikko ienākuši valstsvienībā. Spēles pret tik spēcīgiem pretiniekiem ir, pirmkārt, liela pieredze, otrkārt - sajūtas. Atceros maču Nīderlandē. Bija, man liekas, ap piecdesmit tūkstošiem skatītāju. Tā ir superīga atmosfēra. Tās ir atmiņas, kas paliek uz ilgu, ja ikdienā nespēlē tajā līmenī. Un tādi mači ir iespēja katram sevi apliecināt, pārbaudīt savus spēkus tajā līmenī."

Mūsu pussargs uzsvēra, ka ļoti svarīga ir cikla pirmā spēle mājās pret Melnkalni. "Varam sākt ciklu ar trīs punktiem, kas būtu veiksmīgi. Pēc tam divi sarežģīti izbraukumi - Nīderlande un Turcija. Šajā sabraukumā būs jāatdod daudz spēku, lai būtu labs sniegums un rezultāts."

VIDEO