Pirmdien noskaidrojās, ar kādiem pretiniekiem 2021. gadā Latvijas izlase sacentīsies FIFA Pasaules kausa kvalifikācijā. Izloze mūsu valstsvienībai piespēlēja spēcīgo Nīderlandi, vēsturiski labi zināmo Turciju, pēdējā laikā strauji progresējušo Norvēģiju, nesen iepazīto Melnkalni, kā arī UEFA saimes mazāko biedru Gibraltāru.

Pēc izlozes domām par nākamo gadu dalījās LFF prezidents Vadims Ļašenko.

"Uzskatu, ka izloze ir visai interesanta. Protams, mūsu grupas favorīte ir Nīderlande, kurai ir daudz līdzjutēju visā pasaulē. Būs interesanti Rīgā paskatīties uz norvēģu uzlēcošo zvaigzni Ērlingu Holannu. Turki noteikti nav aizmirsuši zaudējumu mūsu izlasei 2003. gada rudenī. Mēs esam uzvarējuši arī norvēģus. Labi atceros, kā 1998. gada rudenī ar 3:1 pieveicām viņus Oslo, ar to spēli izpelnoties uzaicinājumu no Brazīlijas izlases," LFF prezidents norādīja uz mūsu grupas spēcīgākajām komandām un - ko šādi mači var dot mūsu komandai un spēlētājiem arī ārpus turnīra tabulas. 

Tāpat LFF prezidents vēlējās izcelt, ka nākamajā gadā Latvijas Futbola federācija svinēs savu simtgadi. "Gribētos, lai jubilejas gads paietu priecīgākā, svinīgākā noskaņā. Gribētos, lai visi jūt līdzi Latvijas nacionālajai izlasei, jo tā tomēr ir mūsu komanda – ar vietējiem treneriem un ar Latvijā izaugušajiem futbolistiem. Mēs gaidām no komandas pozitīvas emocijas, pozitīvus rezultātus. Saprotams, ka šobrīd tos sasniegt nav viegli. Tomēr, ja mēs visi vienoti atbalstīsim izlasi un palīdzēsim komandai, ir iespējams paveikt daudz."

"Uzskatu, ka Latvijas futbola sabiedrība kļūst arvien saliedētāka. Mums ir daudz futbola cilvēku, kuri stāv un krīt par iemīļoto sporta veidu. Es regulāri sazinos ar viņiem, uzturam nemitīgu komunikāciju. Kopā īstenojam jaunus projektus, sakārtojam Latvijas futbola saimniecību. Ikdienas darbā es jūtu viņu noskaņojumu, un varu apliecināt, ka lielā vairumā esam uz viena saliedētības viļņa."

Pēc izlozes un apstiprinātā spēļu kalendāra saņemšanas sāksies nākamā stadija rūpīgam darbam, gatavojoties 2021. gada spēlēm. "Esmu pilnībā pārliecināts, ka Latvijas izlase labi sagatavosies pirmajām spēlēm, parādīs arvien labāku sniegumu un sasniegs arvien labākus rezultātus. Par konkrētiem mērķiem un uzdevumiem spriedīsim kādā no valdes sēdēm pirms kvalifikācijas cikla, bet arī bez valdes lēmuma skaidrs, ka mēs visi, protams, vēlamies redzēt snieguma un rezultātu pakāpenisku izaugsmi."