Latvijas telpu futbola izlase piektdien uzsāks treniņnometni, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlei pret spēcīgo Spāniju. Pirms treniņnometnes sākuma izlases galvenais treneris Arturs Šketovs komentēja sastāva izvēli un kopīgo situāciju pirms treniņnometnes.

"Jāteic, ka šoreiz nokomplektēt sastāvu bija sevišķi izaicinoši. Jāsaprot, ka mūsu labākajiem pašmāju telpu futbolistiem pamatdarbs ir ārpus telpu futbola, un ne visi sava darba specifikas dēļ varēja atprasīties no darba pandēmijas laikā. Latvijai, kurai nav neizsmeļams spēkos līdzvērīgu spēlētāju resurss, cīņā pret Eiropas vicečempioni katrs robs sastāvā ir smags," norādīja A. Šketovs.

"Dažādu iemeslu dēļ nevarējām šoreiz rēķināties ar vairākiem vadošajiem izlases spēlētājiem. Slimības dēļ nevarējām izsaukt brāļus Artūru un Aleksandru Kuļešovus, citu iemeslu, galvenokārt pamatdarba, dēļ nevarēja palīdzēt vārtsargi Aigars Bondars un Kaspars Nerets, komandas kapteinis Maksims Seņs, Jurijs Halimons, Dmitrijs Jakovļevs un savainojuma dēļ tagad no ierindas izkritis arī Artūrs Jerofejevs. Šo spēlētāju vietā vēlējāmies izsaukt Sergeju Oļeškovu, Rolandu Putānu, Eduardu Martinu, Oskaru Ikstenu, taču arī viņi darba dēļ nevarēja šoreiz palīdzēt," treneris norādīja, ka šoreiz komandai nevar palīdzēt teju puse sastāva.

"Jāņem vērā, ka Andrejs Baklanovs un Jānis Pastars mums pievienosies tikai Spānijā, jo viņiem sestdien ir savstarpējā spēle Polijas čempionātā. Tāpat Latvijas telpu futbola virslīgā bija saraustīts spēļu kalendārs, ne visos klubos noritēja nepārtraukts treniņprocess," A. Šketovs norādīja uz vēl citiem izaicinājumiem pirms gaidāmās spēles.

Latvijas telpu futbola izlase jau astoto reizi pēc kārtas iekļuva kvalifikācijas nākamajā stadijā. Šī mūsu izlasei būs pirmā spēle pēc jaunā sacensību formāta. Spēlējam pret Eiropas ranga pirmās vietas īpašnieci, mēs savukārt esam 23. vietā. "Skaidrs, ka mums gaidāma spēle pret šobrīd spēcīgāko Eiropas komandu, pret kuru būtu bijis grūti spēlēt arī labākajā sastāvā. Tagad cīņa būs vēl sarežģītāka, ņemot vērā, ka ne visi mūsu telpu futbolisti var piedalīties šajā nometnē," bilda treneris.

Pārsteidzīgas komunikācijas dēļ sākotnēji tika izziņots, ka treniņnometnes sastāvā iekļauts vārtsargs Renārs Šķesters-Kambals. Spēlētājam ir izskaidrots, kāpēc šāda situācija izveidojās. LFF un Latvijas izlases treneru korpuss ir pateicīgi par spēlētāja atsaucību un gatavību palīdzēt valstsvienībai. LFF atvainojas spēlētājam par neērtībām, ar kādām viņam nākas saskarties.

"Tagad koncentrējamies treniņprocesam, gatavojamies spēlei ar Spāniju. Šobrīd kā nekad iepriekš komandai nepieciešama vienotība," pirms treniņnometnes uzsākšanas rezumēja izlases galvenais treneris.

"Šis mūsu komandai ir sarežģīts posms. Šādā situācijā LFF pauž pilnīgu atbalstu komandas galvenajam trenerim un arī spēlētājiem. Mēs pilnībā paļaujamies uz godprātīgu darbu trenera izpildījumā. Šajā brīdī komandai nepieciešams līdzjutēju, kolēģu un tuvinieku ticība, uzmundrinājums, atbalsts," norādīja LFF prezidents Vadims Ļašenko.